Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, Objavila: R.B. ]

28. 01. 2020. 17:22   >>  17:21

ZA NABAVKU RAČUNARA

CGES donirao Kliničkom 35 hiljada eura

Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES) donirao je Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) 35 hiljada eura za nabavku računarske opreme.

Direktor KCCG Jevto Eraković je, na konferenciji za novinare, kazao da je zahvalan na korisnoj donaciji, jer u ovoj godini slijedi implementacija novog informacionog sistema, vrijednog skoro milion EUR.

„Veliko je zadovoljstvo što možemo da promovišemo značajnu donaciju CGES-a. To su osvjedočeni prijatelji KCCG, koji su pokazali da razmišljaju o svojoj društvenoj odgovornosti i pomoći KCCG-u, i u onim segmentima koji su nam veoma važni“, kazao je Eraković.

On se zahvalio izvršnom direktoru Draganu Kujoviću i predsjednici Odbora direktora CGES-a Vesni Bracanović što su opredijelili značajna sredstva za podršku IT sektoru koji je važan za funkcionisanje KCCG-a.

„U ovoj godini slijedi implementacija novog informacionog sistema koji je vrijedan skoro milion EUR, i naravno u svim stavkama nije moguće bilo obezbijediti da bi se funkcionisalo kako treba“, rekao je Eraković.

Kako je istakao, CGES je dobro razumio potrebu KCCG-a, koja je uvijek prisutna.

Bracanović je navela da je podrška zdravstvenom sistemu jedan od prioriteta kada je u pitanju društveno odgovorno poslovanje ove kompanije.

„Meni je zadovoljstvo što smo danas u KCCG-u povodom donacije koju je CGES dao, potpuno shvatajući značaj koji KCCG ima za zdravstveni sistem Crne Gore. U dogovoru sa menadžerskm timom KBC željeli smo i pružili smo podršku u vidu nabavke računarske opreme“, rekla je Bracanović

Kako je kazala, CGES je želio da pruži podršku KCCG-u, jer je riječ o unapređivanju segmenta rada te zdravstvene ustanove, vezano za IT tehnologije i računare.

„Imajući u vidu da je podrška zdravstvenom sistemu jedan od prioriteta našeg društvenog delovanja mi smo to radili i dosad i radićemo i ubuduće“, rekla je Bracanović.

Ona je podsjetila da je CGES i ranije pružao podršku KCCG-u, Institutu za bolesti djece, Opštoj bolnici Pljevlja i bolnici Cetinje, i to će nastaviti da rade.

„Nadam da će oprema koju smo donirali biti podrška medicinskom osoblju i pacijentima, i da će od toga, svi imati koristi“, zaključila je Bracanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније