Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

29. 09. 2013. 13:29 >> 13:29
5

DANI DRENJINE

Vujačić: Drenjina bi mogla da se izvozi

Dani drenjine okupili su 20-tak izlagača koji su Nikšićanima ponudili najkvalitetnije sokove, džemove, rakiju i ostale proizvode od tog šumskog voća.

„Samo na brdsko planinskom području naše zemlje ubere se više stotina tona drenjine i ostvare značajni prihodi na gazdinstvima. Ukoliko bi se primijenile savremene agrotehničke mjere drenjina bi postala i važna za izvoz“,kazao je, otvarajući izložbu, sekretar Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Branimir Vujačić.

„Razvojna šansa poljoprivrede Crne Gore je i proizvodnja šumskog voća i ljekovitog bilja. Zato su manifestacije  poput Dana drenjine, važne za promociju ekološke, zdrave hrane“,  rekao je Vujačić i naglasio da ovakve manifestacije doprinose i turističkoj ponudi Crne Gore.

U ime organizatora nevladinog udruženja Dani drenjine Slobodan Mirjačić, kazao je da je prije 6 godina, kada su počeli na manifestaciji izlagalo samo 5-6 proizvođača.

„Danas ih je više od 20“, rekao je Mirjačić i istakao da je sve više domaćina koji kultivišu samonikla stabla drenjine i sade nova.

Na manifestaciji učestvovali su i gosti iz Drvara. Skup je pozdravio načelnik Drvara Stevica Lukač i pozvao nikšićke proizvođače drenjina da posjete izložbu u tom gradu koja će se održati 12-og oktobra.

Žiri manifestacije izabrao je i najuspješnije izlagače i dodijeli im novčane nagrade.

Prvo mjesto pripalo je Dragici Mirjačić, drugo Udruženju žena iz Drvara,a treće Vladimirki Jovanić.

Kulturno umjetnička udruženja Zahumlje, Župa i sastav iz Drvara priredili su prigodan program.

Manifestacija Dani drenjine nastavlja se i sjutra u OŠ "Janko Mićunović" u Vitalcu.

 

Gojko Jovanović, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније