Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Dnevne novine, Objavio: I. P. ]

29. 01. 2020. 06:35   >>  15:09 12

NUHODŽIĆ PORUČIO

Država mora da čuva mir, ključan dijalog

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić rekao je re da je Crna Gora, i pored određenih tenzija i pojedinačnih incidenata, zajednički dom svih nas izgrađen na temeljima očuvanja mira i stabilnosti i multikonfesionalnog sklada.

Taj sklad, kaže ministar, proizilazi iz dijaloga, uvažavanja različitih identiteta, međusobnog razumijevanja i tolerancije.

"Zato sam ubijeđen da, upravo ove vrijednosti koje vjekovima njegujemo, znamo da cijenimo i da ćemo sačuvati duh mira i tradiciju sloge i zajedništva. A država ima odgovornost da štiti mir u kojem ćemo, vjerujem, prevladati političke, ideološke i druge razlike”, kazao je Nuhodžić Dnevnim novinama.

Crna Gora je to, kako je rekao, znala da uradi u svim teškim vremenima i po tome je i prepoznata.

Uvjeren je ministar da će se i ova vjerska pitanja riješiti dijalogom, "svjesni da različitosti ne trebaju da nas dijele, već da budu motiv da se približimo jedni drugima i da, kroz dijalog, rješavamo međusobna neslaganja u mišljenjima".

"Jer, siguran sam da svi dijelimo iste ciljeve da Crna Gora bude sigurna i bezbjedna. A država i institucije sistema će svakom građaninu, bez obzira na vjeru i naciju, garantovati sigurnost i bezbjednost. Cijenim da svako treba da ima punu slobodu da bude ili ne bude vjernik bilo koje vjere. A vjerski objekti treba da budu otvoreni za vjernike bez obzira na njihovo etničko i političko opredjeljenje”, rekao je Nuhodžić, komentarišući aktuelna dešavanja i sa aspekta javog reda i mira.

Nuhodžić je uvjeren da toleranciju, multietnički i multivjerski suživot u crnogorskom društvu ništa ne može i neće narušiti.

Ocjenjujući reakciju državnih institucija na najnovija dešavanja, on kaže da “državne institucije neće dozvoliti da se različita mišljenja, kao i bilo koje pitanje, rješava nasilnim putem, ne poštujući organe nadležne da štite javni red i mir, bezbjednost i ustavni poredak”.

Najoštrije je osudio napade i omalovažavanje i vrijeđanje policije naglašavajući da daje punu podršku policijskim službenicima koji posao obavljaju na profesionalan i odgovoran način, u skladu sa zakonom, ne dozvoljavajući da ih pojedinci isprovociraju.

 

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније