Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

29. 09. 2013. 14:11   >>  14:12

PUT VLAHOVIĆI - TRMANJE

Sanirana klizišta u kolašinskim Rovcima

Sanacija dva klizišta i izmještanje puta u dužini od 70 m uspješno su završeni tako da stanovnici ovih rovačkih sela ne treba da strahuju od predstojećih kiša i snjegova tokom zimskog perioda, saopštio je potpresjednik opštine Kolašin Đorđije Živković.

“Prvo klizište nalazi se oko 900 metara od magistralnog puta, gdje je radi uspješne sanacije bilo neophodno izmještanje djela puta, nova dionica je završena i u narednih nekoliko dana biće asfaltirana. Drugo klizište koje je takođe ugrozilo pomenuti put nalazilo se na 4 km od magistrale. Tokom saniranja bila je neophodna izgradnja potpornog zida u dužini od 20 metara. I taj dio puta biće asfaltiran istog dana kad i prethodna dionica. Izneđu  dva klizišta urađena su četiri cjevasta propusta kako bi se pokupila  voda koja bi mogla eventualno da ugrozi put.  Rekonstrukcije su koštale  preko 100 000 eura”kazao je Živković.

Da su klizišta veliki problem u kolašinskom kraju, pokazatelj je i  klizanje zemlje  u Gornjoj Morači u Dragovića polju prema selu Stače, čija je sanacija u toku.

„Zemlja klizi i  u rovačkim selima Liješnje i Velje duboko i na dionici između Dragićevog mosta i Lješnice na potezu prema Trešnjeviku  za čiju sanaciju su raspisani tenderi tako da će do kraja godine i ta klizište biti sanirana“, ocijenio je potpresjednik kolašinske opštine.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније