Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

29. 09. 2013. 20:58 >> 21:00

30. SEPTEMBAR

Čestitke povodom Dana Rožaja

Predsjednik Vlade Milo Đukanović uputio je čestitke predsjedniku opštine Rožaje Nusretu Kalaču, odbornicima i građanima Rožaja povodom obilježavanja 30. septembra - Dana opštine Rožaje.

"U vrijeme svjetske krize, kroz koju godinama prolazi i crnogorsko društvo, najčešći uspjesi i rezultati, i zajednički i pojedinačni, potisnuti su pred svakojakim dnevnim problemima. Zato su praznici, kao što je za Rožaje 30. septembar, prilika da se sa zahvalnošću prisjetimo svih pregalaca, svih ljudi rožajskog kraja koji su davali  i daju nesebičan doprinos državnoj obnovi Crne Gore, njenom modernom razvoju i izgradnji demokratskog, multietničkog društva po evropskim mjerilima. Takva Crna Gora je danas jedan od stubova regionalne stabilnosti i lider u procesu integracija u NATO i EU'', naveo je Đukanović u čestitki.

Vlada je, kako je saopšteno, maksimalno fokusirana na konsolidaciji finansija i na konkretne ekonomske projekte čija će realizacija obezbijediti brži razvoj i veći lični, i društveni standard u Crnoj Gori.

''Valorizacija ogromnih turističkih, poljoprivrednih i drugih potencijala kojima raspolaže sjever Crne Gore jedan je od puteva za brži napredak naše države i jedan od ključnih postulata vladine politike, u kojoj Rožaje ima značajno mjesto. Preduslov za to je izgradnja infrastrukturnih objekata i u rožajskoj opštini, čemu će Vlada zajedno sa lokalnom upravom biti maksimalno posvećena u narednom periodu", zaključuje se u čestitki.

Predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić je, u čestitki, naglasio da se Crna Gora ponosi svojim viševjekovnim multietničkim i multikonfesionalnim suživotom.

''Siguran sam da takvo Rožaje, sa svim prirodnim  i ljudskim potencijalima koje ima, kako u samoj opštini tako i među iseljenicima širom svijeta, može obezbijediti još kvalitetniju razvojnu, privrednu i turističku ponudu, u duhu potpunog ekološkog ambijenta. Uz želju da vaš sklad i suživot niko i nikad ne naruši, u ime Skupštine Crne Gore i svoje ime, čestitam Vam Dan opštine Rožaje - 30. Septembar”, ističe se u čestitki Krivokapića. 

Čestitku je uputila i Socijalistička narodna partija, uz želju da se zajedničkim naporima unaprijede ekonomski potencijali Rožajskog kraja i realizuju razvojni planovi i infrastrukturni projekti, uz podršku Evropske unije.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније