Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

01. 02. 2020. 10:24 >> 10:31
1

NUHODŽIĆ U BERLINU

Saradnjom protiv ilegalne trgovine oružjem

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić saopštio je juče u Berlinu da su unapređenje saradnje, partnerstva i koordinacije u borbi protiv ilegalne trgovine vatrenim oružjem od prioritetnog značaja za efikasno suzbijanje te pojave na Zapadnom Balkanu.

„I region Zapadnog Balkana i zemlje Evropske unije dijele zajedničke izazove koji se tiču pojave ilegalnog posjedovanja oružja. Zato je neophodna zajednička i sinhronizovana akcija na planu sprječavanja ilegalne trgovine oružjem, koja predstavlja rizik za sigurnost i stabilnost na globalnom planu“, rekao je ministar Nuhodžić na drugom sastanku na visokom nivou u okviru francusko-njemačke inicijative za sveobuhvatnu kontrolu malog i lakog oružja na Zapadnom Balkanu (SALW).

Govoreći o rezultatima koji su ostvareni u prethodnom periodu, ministar je naveo da je crnogorska Policija tokom 2019. godine podnijela krivične prijave zbog nedozvoljenog držanja oružja protiv 331 lica i oduzela 262 komada različitih vrsta vatrenog oružja, 94 komada minsko-eksplozivnih naprava i 16.818 komada municije različitog kalibra. U prethodnih 6 godina, kroz kampanju „Poštuj život vrati oružje“, uništeno je oko 7.000 komada vatrenog oružja, 103.280 komada municije različitog kalibara i 680 komada minsko eksplozivnih sredstava. Ovi podaci potvrđuju posvećenost države i nadležnih institucija beskompromisnoj i sistemskoj borbi protiv svih oblika teškog i organizovanog kriminala i oružanog nasilja.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova je opredijeljeno da pruži puni doprinos smanjenju malokalibarskog i lakog oružja, suzbijanju nedozvoljenog posjedovanja, zloupotrebe i trgovine, kao i bezbjednom upravljanju zalihama oružja i municije, a time ostvarujemo i ciljeve Mape puta za kontrolu SALW-a, ali i činimo da region Zapadnog Balkana bude sigurnije mjesto za život“ , zaključio je ministar Nuhodžić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније