Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

01. 02. 2020. 21:21 >> 21:19
3

SAVJET ZA KONTROLU POLICIJE

Pokazati veći senzibilitet u prisustvu djece

Savjet za građansku kontrolu rada policije preporučio Upravi policije da se u budućim aktivnostima, koje uključuju pretres prostorija u kojem se nalaze i djeca, pokaže veći stepen senzibiliteta i tako izbjegnu posljedice kao u slučaju porodice Knežević.

Savjet je, kako je saopšteno, danas održao sjednicu posvećenu razmatranju aktuelnih policijskih aktivnosti, kojoj su prisustvovali načelnik Centra bezbjednosti (CB) Podgorica Milovan Pavićević i načelnik Odjeljenja bezbjednosti policije u tom CB, Darko Knežević.

„Savjetu su pruženi detaljni odgovori i dostavljena službena dokumentacija koja uključuje naredbu Osnovnog suda u Podgorici o pretresu, zapisnik o pretresanju stana i drugih prostorija, službenu zabilješku policijskih službenika koji su postupali prema građanki R.K. i zahtjev za vođenje prekršajnog postupka protiv nje“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su predstanici CB Podgorica predstavili činjenično stanje i informisali Savjet da će nastaviti sa tužilačko-policijskim aktivnostima vezanih za događaj od 29. decembra.

Savjet je, u vezi sa tim, preporučio da se u nastavku aktivnosti, posebno onih koje uključuju pretres i hapšenja, pristupi njihovom dokumentovanju, odnosno audio-vizuelnom snimanju, čime će se onemogućiti razližite interpretacije.

„Kada je riječ o zapisniku o pretresanju stana i drugih prostorija, policija je informisala Savjet da na isti prigovor nijesu imala lica koja su prisustvovala pretresu - dva svjedoka i držalac stana“, kaže se u saopštenju.

Savjet je, kako se navodi, od policije informisan da je držalac stana poučen o pravu na prisustvo advokata, što je ona odbila, kao i na mogućnost da sama pozove dva svoja svjedoka koja će prisustvovati pretresu stana, što je takođe odbijeno.

Iz Savjeta su kazali da im se pritužbom obratila građanka M.R. koja je ukazala na nedostatak senzibiliteta policijskih službenika u postupanju prema djeci.

Kako su naveli, član Savjeta Vladimir Dobričanin je u petak obišao troje djece porodice Knežević u Kliničkom centru Crne Gore, a podnositeljka pritužbe, njihova ujna, dostavila je medicinsku dokumentaciju.

„Savjet je preporučio Upravi policije da se u budućim aktivnostima, koje uključuju i pretres prostorija u kojem se nalaze i djeca, pokaže veći stepen senzibiliteta i tako izbjegnu posljedice kao u slučaju porodice Knežević“, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније