Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 09. 2013. 08:35 >> 10:35

KONJEVIĆ NAJAVIO

Provjeravaju korupciju u državnom sektoru

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević najavio je odlučnu borbu protiv korupcije u državnom sektoru.

 

On je "Danu" rekao da se provjerava poslovanje više preduzeća u kojima je država dominantan ili većinski vlasnik.

"A radi se i na provjerama eventualnih koruptivnih radnji u nekoliko državnih organa“, kazao je Konjević, povodom 2. oktobra, Dana unutrašnjih poslova.

Konjević, kako prenosi podgorički list, ne isključuje mogućnost pokušaja opstrukcije u tim postupcima, ali tvrdi da će u skladu sa postignutim dogovorom sa direktorom Uprave policije Slavkom Stojanovićem sankcionisati one koji budu ometali sprovođenje zakona.

Konjević je rekao i da su organizovani kriminal i korupcija prisutni u svim državama.

„U Crnoj Gori ima organizovanih kriminalnih grupa i korupcije. Organizovanog kriminala i korupcije ima u svakoj zemlji, samo je stvar da li je taj intenzitet veći ili manji. Fokus našeg rada u narednom periodu treba da bude usmjeren prema korupciji u državnom sektoru", rekao je Konjević.

On očekuje da će nadležni sektori policije posebnu pažnju usmjeriti prema segmentu javnih nabavki, prostornog planiranja i rada lokalnih samouprava.

"Jer su upravo ove oblasti i u izvještajima evropskih partnera označeni kao potencijalno najekloniji koruptivnim dešavanjima. Čini mi se da su i očekivanja evropskih partnera i javnosti da u ovim oblastima temeljno provjerimo sve navode i obezbjedimo mjerljive rezultate“, istakao je Konjević.

On je rekao i da je rasvjetljavanje ubistva Duška Jovanovića u kategoriji prioriteta u radu MUP-a i policije, navodeći da to „nije zatvorena priča“.

„Protok vremena od skoro deset godina učinio je da je danas vrlo teško naći neki materijalni dokaz. Naravno, nije nepoznato ni da nakon više decenija budu otkriveni počinioci, pa vjerujemo da će ubistvo Duška Jovanovića biti riješeno do kraja. Nažalost, vrijeme koje je proteklo smanjuje realne šanse da dođemo do potpune istine“, kazao je Konjević.

Ministar je, komentarišući najnovije optužbe bivšeg pripadnika SAJ-a Brajuška Brajuškovića u kojima pominje konkretne pojedince iz policije da su učestvovali u nezakonitim radnjama, kazao da vjeruje da će ih Tužilaštvo ispitati.

„To su teške optužbe i time je obaveza tužilaštva veća. Naravno, onaj ko iznosi ovako teške optužbe mora ponuditi više dokaza od sopstvenih tvrdnji koje drugi negiraju“, zaključio je Konjević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније