Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 09. 2013. 10:30 >> 10:30

DO 15. NOVEMBRA

Predlozi za nagradu Glavnog grada

Povodom Dana Podgorice, 19. decembra, Glavni grad dodjeljuje nagradu "19. decembar", kao javno priznanje za najviše zasluge i postignute rezultate u teorijskom i praktičnom radu i djelovanju u svim oblastima ljudskog stvaralaštva koji su od posebnog značaja za Glavni grad.

 

Iz Glavnog grada su saopštili da se nagrada može dodijeliti ako djelo predstavlja značajno ostvarenje u određenoj oblasti i da njegova primjena predstavlja doprinos unapređenju privrednog i društvenog razvoja, odnosno da su rezultati rada izuzetne vrijednosti.

Jedan od uslova za dodjelu nagrade je i da je djelo, odnosno da su rezultati rada publikovanjem ili na drugi način postali dostupni javnosti najkasnije do 15. novembra 2013. godine, kao i da je djelo tematski vezano za Glavni grad, odnosno da ima poseban značaj za Podgoricu ili da su rezultati rada ostvareni na teritoriji Glavnog grada.

"Nagrada se dodjeljuje pojedincima, grupama stvaralaca i pravnim licima sa teritorije Glavnog grada, a može se dodijeliti i pojedincima i grupama stvaralaca koji ne žive na teritoriji Glavnog grada i pravnim licima čije sjedište nije na teritoriji Glavnog grada, ako njihova ostvarenja imaju poseban značaj za Glavni grad. Nagrada se može dodijeliti i za životno dijelo naučnom radniku ili umjetniku čije je životno stvaralaštvo obilježilo vrijeme u kojem je djelovao i čija djela imaju trajan značaj za Glavni grad", objavljeno je na sajtu Glavnog grada.

Pravo predlaganja kandidata, kako se navodi, imaju privredna društva, javne službe, NVO, sportske i druge organizacije, grupe građana, pojedinci i gradonačelnik Glavnog grada.

Predlozi se, saopšteno je iz Glavnog grada, dostavljaju službi gradske skupštine Glavnog grada, najkasnije do 15. novembra.  

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније