Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 09. 2013. 12:09 >> 12:09
3

NEMA "LEDENOG DOBA"

"Smrzavamo" se uoči svake zime

Meteorolog Branko Micev je kazao da nema informacija koje bi potvrdile navode da će zima koja dolazi biti najhladnija u posljednjih 100 godina.

Njemački meteorolog dr Dominik Jung je nedavno izjavio da se sprema "malo ledeno doba" i da čitav vijek unazad nije bilo hladnije zime od one koja nam slijedi.

"Ne znam ko je to prognozirao i takvi navodi mi nijesu poznati. Mi nemamo prognoze kakva će biti zima, jer raspolažemo samo službenim materijalom, koji ne sadrži te informacije, jer tek ulazimo u jesen", kazao je Micev Portalu RTCG. 

On je rekao da takve izjave nijesu rijetkost i da se njima ne treba opterećivati, jer su uglavnom neutemeljene, a meteorologija kao nauka koristi priznate metode, koje se koriste u praksi.

"Uoči svake zime ta priča se potencira, prije svakog ljeta se najvaljuje da će biti najtoplije. Jednostavno treba naći ko je to rekao i na osnovu čega je to rekao", smatra Micev.

Komentarišući vrijeme koje nas očekuje u narednima danima, Micev je kazao da sjutra možemo očekivati kišu na području Cne Gore, ali da već od srijede dolaze sunčaniji dani, posebno na jugu i primorju.

"Od srijede do subote se očekuje pretežno sunčano vrijeme. U utorak i srijedu se očekuje osjetno zahlađenje na sjeveru, pa će u najvišim planinskim oblastima možda i kratkotrajno padati snijeg", rekao je on.

 

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније