Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

05. 02. 2020. 17:14 >> 17:11

JPU "ĐINA VRBICA"

Spavaće djeca koja žele

Uprava JPU "Đina Vrbica" saopštila je da je obavezno spavanje za predškolce ukinuto na inicijativu roditelja, te da je akcenat na dobrovoljnosti, umjesto dosadašnje obaveze.

JPU "Đina Vrbica", kako poručuju, sve rade samo i isključivo u interesu djece, pa su tako i ovu inicijativu, kako kažu, podržala sa najboljom namjerom.

“Ovdje je riječ o lijepoj inicijativi koja ne podrazumijeva ukidanje spavanja, već prilagođavanje individualnim potrebama svakog djeteta”, saopštila je Uprava vrtića.

Navode da spavanje nije ukinuto, nego je inicirano ukidanje obaveznog spavanja.

“Akcenat je dakle na dobrovoljnosti, umjesto dosadašnje obaveze. Dakle, ukoliko je dijete umorno ili roditelj stavi do znanja da mu je iz objektivnih razloga potrebno spavanje, svakako će to biti ispoštovano”, navodi se u saopštenju.

Napominju da je ova inicijativa upravo potekla od roditelja, zbog velikog broja djece koja ne spavaju.

“Nezavisno od koga je potekla, važno je da će njeno sprovođenje biti, naravno kao i uvijek, u okvirima propisa”, zaključuje se u saopštenju Uprave JPU "Đina Vrbica".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније