Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

06. 02. 2020. 07:50 >> 07:52
43

POLICIJA

"Obezbjeđivaćemo litije u skladu sa zakonom"

Crnogorska policija će obezbjeđivati samo ona okupljanja koja su prijavljena u skladu sa zakonom, saopštila je Uprava policije.

Pojasnili su da je ranije saopštena odluka Uprave policije rezultat sagledavanja prilika i ocjena rukovodilaca centara bezbjednosti, "iz razloga što Mitropolija crnogorsko–primorska i eparhije Srpske pravoslavne crkve nijesu prijavljavale javna okupljanja u skladu sa zakonom".

"Takođe, kako je saopšteno da crkvene strukture ne mogu kontrolisati okupljanje građana, ali i na osnovu konkretnih saznanja koja smo dobijali sa terena, zaključak starješina je bio logičan i saopšteni stavovi su u duhu obaveza propisanih procedura", pojasnili su iz policije.

Kažu da je sigurnost države i bezbjednost građana zajednički interes, kao i ostvarivanje demokratskih prava svakog pojedinca.

"Cijeneći navedene okolnosti Uprava policije će u skladu sa zakonom i precizno definisanim procedurama nastaviti sa obezbjeđivanjem litija uz insistiranje na potpunom poštovanju jasnih obaveza i procedura i pojačanoj odgovornosti organizatora", kazali su iz policije.

Пратите нас на

Коментари43

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније