Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

06. 02. 2020. 11:01 >> 12:06
3

ŠTETA NA ZGRADAMA

Jak vjetar nosio krovove u Nikšiću

Jak vjetar koji je duvao sinoć odnio je krov studentskog doma i zgrade Meander u Nikšiću. Na sreću, niko nije povrijeđen, ali je pričinjena velika materijalna šteta.

 

Krov studentskog doma nije izdržao olujne udare vjertova. Direktor Doma učenika i studenata „Braća Vučinić“ Momčilo Đukanović kazao je da je o šteti odmah obaviješteno Ministartsvo prosvjete, koje je hitno reagovalo.

„Stručna ekipa je već bila da ustanovi razmjere oštećenja, a konkretan rad na sanaciji krova počeće odmah nakon smirivanja snažnih vjetrova. Razlog za brzo djelovanje je da se nakon prestanka snažnog sjevernog vjetra iskoristi, saglasno vremesnkoj prognozi, period boljih vremenskih prilika“, kazao je Đukanović za TVCG.

Jak vjetar odnio je i krov zgrade Meander. Stanarka Vesna Đurković kaže da je vjetar počeo da diže krov oko tri sata nakon ponoći.

„Probudila sam se i ja i djeca. Oni su se mnogo uplašili. Krenuli smo da bježimo. Međutim napolju su počele da padaju cigle i limovi, pa smo se vratili kući“, kaže Đurković.

Nevrijeme je nanijelo veliku materijalnu štetu zgradi. 

„Krovovi su nam otkriveni, dimnjaci popadali. Ostali smo bez krova nad glavom. Ja sam samohrana majka troje djece. Obratili smo se Opštini i sada čekamo šta će biti“, Kaže potrešena stanarka.

Stanari su zabrinuti budući, da se narednih dana očekuje kiša, a pola krova fali.

„Vjetar je jutros podigao krov, radi se o limu površine 50, 60 kvadrata. Prebacio lim sa druge strane, lomio ciglu. Četiri stana su totalno ugrožena, s obzirom na to da će u naredna tri dana sigurno kiša“, kaže stanar zgrade Milenko Radonjić.

 

Kako je kazao, stanovi će tada biti potpuno ugroženi jer zgrada nema ploču.

„Da ima ploče, to bi drukčije bilo. To je potkrovlje, samo ima greda, cigla i lim. Kako je cigla stara, biće problem naći istu, pa će morati cijeli krov da se mijenja. Mi smo to prijavili Opštini, zvali ljude da vidimo koliko bi koštalo, ali finansije će sigurno biti problem. Pitanje je ko će i koliko platiti. Zgrada je useljena 1963. godine, ranije nikad nijesmo imali problema“, kazao je Radonjić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније