Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; ]

06. 02. 2020. 21:49 >> 21:49

EPCG

Donirali CTG aparat bolnici u Nikšiću

Elektroprivreda (EPCG) donirala je novi CTG aparat Opštoj bolnici u Nikšiću, koji se koristi za analizu srčanog rada bebe i materičih kontrakcija majke.

Direktor Opšte bolnice, Ilija Ašanin, kazao je da bolnica ima dva takva aparata, dok je novi, treći, nabavljen u cilju praćenja savremenih trendove.

„To je aparat poslednje generacije i pruža mnogo više mogućnosti nego postojeći aparati koje imamo”, rekao je Ašanin.

Predstavnik EPCG-a, Rajko Šebek, istakao je da Elektropriveda, kao društveno-odgovorna kompanija, kontinuirano pruža podršku u vidu donacija raznim zdravstvenim ustanovama na nivou Crne Gore.

“Bez razmišljanja smo izašli u susret Opštoj bolnici Nikšić za kupovinu CTG aparata, kao najbolje organizovanoj, a ujedno i najvećoj Opštoj bolnici na teritoriji Crne Gore”, naveo je Šebek.

Prema njegovim riječima, EPCG je zdravstvenim ustanovama na teritoriji opštine Nikšić u poslednjih godinu dana donirala oko 60 hiljada EUR za razne medicinske aparate.

“Ovdje EPCG neće stati. Naprotiv, ova godina je jubilarna godina EPCG, jer obilježavamo 110 godina postojanja i rada. U to ime, u toku ove godine, planirana sredstva za manifstacije usmjerićemo u donacije uglavnom u zdravstveni, kao i prosvjetni sektor', rekao je Šebek.

On je, ujedno i najavio veliku donaciju Opštoj bolnici Nikšić tokom ove godine.

Tokom prošle godine, EPCG je donirala u zdravstveni sistem i podržala društveno odgovornu inicijativu Privredne komore i sa 20 hiljada EUR učestvovala, zajedno sa ostalim partnerima Komore, u projektu prikupljanja sredstava za kupovinu medicinskih aparata Kliničkom centru u Podgorici.

EPCG, Crnogorski elektrodistributivni sistem, Rudnik uglja Pljevlja i Klinički centar potpisali su četvorogodišnji Sporazum o finansiranju projekata u najvećoj crnogorskoj zdravstvenoj ustanovi u vrijednosti od 300 hiljada EUR.

„Domu zdravlja Nikšić donirano je 19,5 hiljada za medicinske aparate, Domu zdravlja Pljevlja donirano je 21,4 hiljada EUR za nabavka ultrazvučnog aparata, Opštoj bonici u Bijelom Polju donirano je 18 hiljada EUR za nabavku rotacionog tkivnog procesora“, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније