Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Nevenka Jovović, TVCG ]

06. 02. 2020. 19:54 >> 21:27
4

ODGOVOR LONČARU

"Najvažnije znanje, a ne nacionalnost"

Ministar zdravlja Kenan Hrapović saopštio je da se pri zapošljavanju u crnogorskom zdravstvu rukovode znanjem, a ne nacionalnom pripadnošću. Hrapović je tako odgovorio na izjavu ministra zdravlja Srbije Zlatibora Lončara, koji je kazao da na vodećim pozicijama u Srbiji ima dosta Crnogorca, a koji još "nijesu ni srpski naučili".

"U našem zdravstvenom sistemu nema nepodobnih kada je jezik, vjera ili nacija u pitanju. U našem resoru su svi oni koje na to mjesto preporučuje profesionalnost," rekao je Hrapović za TVCG.

Nakon intenzivne kampanje dezinformacija i poruka zvaničnika i intelektualaca iz Srbije, koje smo slušali i čitali minulih mjeseci, nastupio je period zatišja. Međutim, nije dugo trajalo. Izjavu, koju najblaže rečeno možemo okarakterisati kao širenje nacionalne netrpeljivosti, ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar saopštio je na TV O2, gostujući povodom širenja koronavirusa.

Upitan da prokomentariše situaciju u Crnoj Gori, otvoreno je kazao da država Srbija i Srpska pravoslavna crkva koordinirano djeluju u našoj zemlji.

Lončar, koga su inače, istraživački novinari Krika doveli u vezu sa Zemunskim klanom, saopštio je i svoj odnos prema Crnogorcima u srpskom zdravstvu.

Izjava Lončara samo je jedna u nizu sramnih koje dolaze iz Srbije, kaže Aleksandar Olenik.

"Nakon izjava ministara Dačića i Vulina još jedan ministar srpske Vlade otvorio je svoju dušu," kazao je on.

Olenik smatra da Lončareva izjava jasno pokazuje političku matricu - još od politike Miloševića prema Crnoj Gori, kasnije Koštunice, Tadića a danas Vučića, kojem kako tvrdi Olenik podršku za histeriju prema Crnoj Gori daje i nacionalistička opozicija.

"To je čista diskriminacija u odnosu na državljane Srbije koji su Crnogorci. Takva izjava, u nekoj iole normalnijoj državi, bila bi dovoljna za pokretanje pitanja smjene i čak krivičnog postupka," naveo je Olenik.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније