Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

07. 02. 2020. 11:30 >> 11:46
1

GRBOVIĆ I BOŠKOVIĆ

Gradićemo stanove za Vojsku CG

Ministar odbrane Predrag Bošković boravio je danas u Nikšiću, gdje je sa gradonačelnikom Veselinom Grbovićem obišao lokaciju na kojoj će sredinom godine početi gradnja stambenog objekta za pripadnike Vojske CG.

Kako je naglasio Bošković, sa Opštinom Nikšić i Ministarstvo i Vojska CG imaju dobru saradnju i do sada su realizovali nekoliko zajedničkih aktivnosti, a najveći dio tek dolazi na red.

"Danas smo na lokalitetu, gdje bi sredinom godine počela izgradnja stambenog objekta za pripadnike Vojske, prije svega koji su stacionirani u Nikšiću i kako bi to pitanje počeli da rješavamo na najkvalitetniji način kao što smo to uradili u Danilovgradu u Pljevljima. Prioritet su nam ove dvije pješadijske čete, po svakom pitanju, ne samo opreme koje smo krenuli odavno da dobavljamo, a ove godine će stići 20 lakooklopnih vozila, a tokom 2021. i oklopna vozila za drugu četu u Pljevljima", kazao je ministar.

On je naglasio da je kasarna u Nikšiću pored kasarne u Maslinama, aerodroma Golubovci i Kapino polje, i nove kasarne u Andrijevici, jedan od prioriteta za poboljšanje infrastrukture u kojoj se godinama i decenija nije ulagalo.

"Radimo na stvaranju uslova za izgradnju radionice i hangara za buduća vozila i jedne balon sale koja neće biti namijenjenja samo pripadnicima Vojske CG, već i za građane i brojne sportske kolektive iz Nikšića", istakao je Bošković.

Sa Grbovićem je razgovarao i o uređenju aerodroma na Kapinom Polju, gdje je dogovoreno da se nakon rekonstrukcije puta od Nikšića ka Vilusima, ostavi krak ka budućem vojnom dijelu aerodroma.

Razgovarali su i o izradi određenih projekata, koji bi pomogli da se pripremi teren koji je podložan plavljenju i zbog toga kompleksan, što se pokazalo u nedavnim poplavama.

"Značajan dio je bio poplavljen, moramo ga kvalitetno pripremiti, kako kasnije ne bi imali problema sa takvim iznenadnim situacijama", poručio je Bošković.

Grbović je istakao da su obavili razgovore u kasarni, a onda obišli i lokaciju, gdje je planirana gradnja oko 55 stanova, od koji će jedan broj biti namijenjen za radnike Opštine.

"Na sjednici Skupštine opštine je donijeta odluka da se ustupi plac i oslobodi komunalija, i nadam se da će Vojska vrlo brzo krenuti u realizaciju ovog projekta, pa očekujemo da će zgrada bila gotova do početka naredne godine i da će vojnici koji rade i žive u Nikšiću dobiti kvalitetne stanove", kazao je Grbović.

On je naglasio da je Agencija za stanovanje Nikšića uključena u projekat, te da je i do sada radila dosta projekata za Vojsku CG čime će se nastaviti dobra saradnja Ministarstva i Opštine.

"Sve ovo što se planira je dobro za opštinu, rekonstrukcija i poboljšanje kasarne, kao i poslovi oko aerodroma. Dio koji će Vojska da koristi, oko 180.000 kvadrata, za početak će biti nasut da bi se podigao nivo, da ne bi došlo do plavljenja prilikom velikih kiša, kao što se desilo krajem prošle godine. Mi stojimo na usluzi i zajednički ćemo uspjeti to da rješavamo i nadam se da ćemo moći da se pohvalimo sa projektima koje vojska planira, poručio je Grbović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније