Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

07. 02. 2020. 13:10 >> 13:09

ČIŠĆENJE U TOKU

Vjetar obarao stabla u nacionalnim parkovima

Snažni udari vjetra prije dva dana donijeli su nevolje Službama zaštite nacionalnih parkova. Polomljena stabla crnog bora i izvaline u mjestu Blatišta, nadzornici NP Lovćen su uklanjali sa puta kako bi se saobraćaj odvijao neometano. Slično je bilo i u ostalim nacionalnim parkovima.

Uslijed lomljenja i izvaljivanja borova po putu i žicama dalekovoda, došlo je i do prekida u napajanju električnom energijom.

“Slično je bilo i u ostalim nacionalnim parkovima. Olujni vjetar preksinoć je oborio više stabala bukvi i infotabli u NP Biogradska gora na edukativnoj stazi oko Biogradskog jezera. Kada je riječ o NP Durmitor, vjetar je oborio više stabala u blizini pješačke staze oko Crnog jezera, kao i dva stabla u rezervatu crnog bora Crna Poda“, saopštili su iz NPCG.

Nadzornici Nacionalnog parka Prokletije su na terenu Babinog polja i Bogićevice i čiste lokalne puteve od drveća koje je veliko nevrijeme polomilo i zakrčilo.

“Službe zaštite i Službe ambijentalne higijene NPCG pristupile su uklanjanju stabala sa pješačkih staza”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније