Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

07. 02. 2020. 13:30   >>  13:29

TRAŽE IZVOĐAČA RADOVA

Raspisan tender za proširenje OŠ "Štampar Makarije"

Raspisan je tender za izbor izvođača radova na proširenju podgoričke OŠ "Štampar Makarije", saopštilo je Ministarstvo prosvjete.

"Danas je raspisan tender za izbor izvođača radova na rekonstrukciji dodatnog školskog objekta OŠ 'Štampar Makarije' koji se nalazi u blizini škole, a kapaciteta je za oko 250 djece. Rekonstrukciju vrijednu 220.000 eura, kojom će jedna od najvećih škola u Crnoj Gori značajno rasteretiti kapacitete, finansiraju Ministarstvo prosvjete i Ambasada NR Kina, od čega će Ambasada izdvojiti 50.000 eura, a Ministarstvo preostali iznos od 170.000 eura", navodi se u saopštenju. 

Riječ je o prostorijama koje se nalaze preko puta škole, a do kojih se došlo saradnjom sa Upravom za imovinu Crne Gore.

Škola će tako dobiti novi manji školski objekat površine oko 700m2, koji će sadržati osam učionica, toalete i ostale prateće sadržaje, a koji će zelenim površinama i parkovskim stazama biti povezan sa matičnim objektom.

"Dodatno, ova škola dobila je i prostor od Ministarstva odbrane od oko 140 m2 za potrebe produženog boravka, čime će se dodatno osloboditi prostor unutar matičnog objekta Škole. Adaptacija ovog prostora koštaće oko 45.000 eura, a finansiraće je Ministarstvo prosvjete u saradnji sa Glavnim gradom. Plan je da oba prostora budu stavljena u funkciju od septembra 2020. godine", navodi se u saopštenju.

Podsjećaju da će u ovom dijelu Podgorice biti izgrađena osnovna škola u Tološima, za koju je u toku izbor idejnog rješenja, a u planu je gradnja škole i vrtića u Siti kvartu, kao i nove gimnazije.

"Dodatno, u toku je tender za izbor izvođača radova za vrtić u Bloku 6 vrijednosti dva miliona eura, a u planu je i izgradnja škole na Zabjelu, kao i škole na Karabuškom polju. Takođe, biće u cjelosti rekonstruisana i u značajnoj mjeri proširena dva vrtića, 'Poletarac' na Zabjelu i vrtić u Momišićima", navodi se u saopštenju.

 Podsjećaju da je nedavno završen idejni projekat za proširenje OŠ "Pavle Rovinski" na Starom aerodromu i slijedi izrada glavnog projekta.

"U prethodne dvije godine dograđene su učionice u OŠ 'Radojica Perović' vrijednosti oko 200.000 eura, a adaptiran je i prostor unutar OŠ 'Sutjeska', čime su dobijene još dvije učionice, a vrijednost investicije iznosila 30.000 eura", podsjećaju iz Ministarstva prosvjete.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније