Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

cdm.me

09. 02. 2020. 07:30 >> 07:30
3

STRATEGIJA

Pod ISIL-om sedam odraslih i dvoje djece iz CG

Tri muškarca, dvije žene i dvoje djece iz Crne Gore nalaze se u Siriji na teritoriji pod kontrolom ISIL-a, navodi se u Strategiji prevencije i suzbijanja radikalizacije i nasilnog ekstremizma za period 2020-2024. godine koji je usvojila Vlada.

"Od oktobra 2012. do kraja 2018. godine, u Siriju su otputovala 23 punoljetna crnogorska državljanina (18 muškaraca i pet žena), zajedno sa troje djece”, ističe se u Strategiji, a prenosi portal CDM.

U izvještaju piše da je u Siriji poginulo šest muškaraca iz Crne Gore.

“Osam punoljetnih osoba od kojih sedam muških i jedna ženska, kao i jedno dijete se vratili su se u Crnu Goru”, stoji u strateškom dokumentu.

Od novembra 2015. godine, nema registrovanih odlazaka crnogorskih državljana u Siriju.

“U Istočnoj Ukrajini je, od 2014. godine boravilo pet punoljetnih crnogorskih državljana i svi su se vratili u Crnu Goru”, ističe se u strategiji.

Od ukupnog broja “stranih boraca”, u Višem sudu u Podgorici vođena su dva krivična postupka, zbog krivičnog djela učestvovanje u stranim oružanim formacijama.

Jedna osoba proglašena je krivom zbog učešća u stranim oružanim formacijama u Istočnoj Ukrajini i osuđena na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci, odnosno na tri godine i pet mjeseci zbog drugih krivičnih djela u sticaju sa krivičnim djelom učestvovanje u stranim oružanim formacijama.

Druga osoba proglašena je krivom zbog učestvovanja u stranim oružanim formacijama u Siriji i osuđena na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci.

"Oba lica su odslužila dosuđenu kaznu i puštena su na slobodu", ističe se u strategiji.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније