Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

01. 10. 2013. 11:58 >> 08:44
10

U NEDELJU OSVEŠTANJE

CPC gradi crkvu na Cetinju

Crnogorska pravoslavna crkva (CPC) osveštaće u nedjelju 6. oktobra temelje Crkve Svetog Ivana Crnojevića, koja će biti izgrađena na Cetinju u Lovćenskoj ulici, u blizini Novog groblja.

 

"Crkva koja će biti sagrađena na Cetinju dobila je od prijestonice urbanisticko tehničke uslove. Njen projektant je arhitekta Marko Radojević iz Nikšića i njegov Biro. Sam vizuelni oblik Crkve je staro Zetsko graditeljstvo, a u osnovi ima oko 70 metara kvadratnih prostora i visine je oko 15 metara. Crkva će se graditi donacijama vjernika i poštovalaca CPC. Biće objavljen i javni donatorski poziv", saopšteno je iz CPC.

Navodi se da će ktitor crkve biti Banja Kaluđerović sa Cetinja, "budući da je on, između ostalih Cetinjana, jedan od značajnijih donatora Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi".

"Postavljanje kamena temeljca je simboličan čin, ali ne i početak gradnje, koji se svečano očekuje nakon što se prikupe prva finansijska sredstva i pripremi odbor za njenu izgradnju, koji će imenovati ktitor, uz blagoslov mitroploita CPC Mihaila", navode iz CPC, uz podsjećanju da je postavljanje kamena temeljca predviđeno za nedjelju u deset sati.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније