Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

01. 10. 2013. 13:52 >> 13:51
1

KONJEVIĆ TRAŽI

Veljović da pojasni tvrdnje

Bivši direktor Uprave policije, Veselin Veljović, treba da pojasni tvrdnje da u policiji postoje kriminalne strukture koje su stvarale afere za njegovo diskreditovanje, rekao je ministar unutrašnjih poslova, Raško Konjević.

 


Upitan da prokomentariše izjavu Veljovića da u policiji postoje kriminalne strukture koje su stvarale afere kako bi on bio diskreditovan, i da su pojedini službenici prikrivali dokaze u slučaju napada na novinara Oliveru Lakić, za koji je pravosnažno osuđen Ivan Bušković, Konjević je rekao da pojašnjenje za te tvrdnje treba da kaže Veljović.

„Veljović je imao priliku dok je rukovodio sistemom policije te stvari sankcioniše, a ukoliko ima nekih saznanja koja nije iskoristio dok je bio direktor policije sada mu na raspolaganju stoje i policija i Tužilaštvo da svoje tvrdnje argumentuje“, rekao je Konjević novinarima, nakon sastanka sa ambasadorima Evropske unije i NATO-a.

Konjević je kazao da se treba izaći iz faze olakog optuživanja u javnosti, koje se, kako je naveo, svode na demantije.

„Veljović je obavezi da da pojašnjenje u vezi svoje izjave, i da li iza svojih riječi ima nešto osim svog uvjerenja. Ukoliko ima nešto osim toga onda Veljović to treba da dostavi državnim organima“, rekao je Konjević.

On je kazao da kao ministar nema saznanja o kojima je Veljović govorio.

„Znam da je Bušković pravosnažno osuđen. Veljović ima dovoljno iskustva u policijkom poslu i da mora da pruži mnogo više dokaza a ne uvjerenja kako bi se pokrenule stvari o kojima govori. U protivnom, mislim da je to saopštavanje stvari bez dokaza i spinovanje javnosti koja je osjetljiva na takve tvrdnje“, kazao je Konjević.

On je rekao da ukoliko Veljović ima dokaze za svoje tvrdnje, treba da ih saopšti nadležnim organima a ne medijima.

„Veljović je bio dugo direktor policije i pretpostavljam da zna proceduru“, naveo je Konjević.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније