Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

17. 02. 2020. 09:02   >>  09:01

MASLENIKOV U HERCEG NOVOM

Jača saradnja sa Ribinskom i Sankt Peterburgom

Ambasada Ruske Federacije u Crnoj Gori pomoći će da se kulturna i ekonomska saradnja između Herceg Novog i ruskih gradova Ribinsk i Sankt Peterburga produbi i poboljša, poručeno je prilikom posjete ambasadora Ruske federacije Vladislava Maslenikova Herceg Novom tokom vikenda.

Maslenikov je sa predsjednikom Opštine Stevanom Katićem i saradnicima razgovarao o ostvarenoj saradnji Herceg Novog i pomenuta dva ruska grada, tokom prethodne godine, te zahvalio Katiću na ostvarenim naporima da Herceg Novi postane centar ruske kulture u Crnoj Gori.

Kako su saopštili iz Opštine Herceg Novi, sastanku je prisustvovala i delegacija Ribinska, sa kojim Herceg Novi ima Sporazum o saradnji još od 2018. godine.

Zamjenica gradonačelnika za socijalna pitanja Natalija Šuldina, predstavnik administracije i savjetnik gradonačelnika Ribinska za međunarodne odnose i istoriju Dmitrij Hristenko, pomoćnica gradonačelnika Irina Karpova, pozvali su rukovodstvo grada da prisustvuju obilježavanju Dana pobjede nad fašizmom, 9. maja u tom gradu.

"Delegacija Ribinska uputila je predsjedniku Katiću i saradnicima pohvale za organizaciju i saradnju na polju kulture i umjetnosti, posebno uzimajući u obzir da je ta saradnja obuhvatila rad kulturnih i umjetničkih kolektiva oba grada i razmjenu iskustava. Tim povodom, predstavnici Ribinska ponudili su učešće njihovog folklornog ansambla 'Karusel', koji u Rusiji imaju status 'počasnog kolektiva narodne umjetnosti', na nekoj od manifestacija koje se tokom godine održavaju u Herceg Novom. Pored kulturnih dešavanja na ovogodišnjem Prazniku mimoze, ali i tokom cijele godine, predsjednik Katić se osvrnuo i na činjenicu da u Herceg Novi dolazi sve više gostiju, turista i investitora iz Rusije, čime se dodatno učvršćuje viševjekovna spona dva naroda", ističe se u saopštenju.

Ispred Opštine Herceg Novi, sastanku su prisustvovali i šef Kabineta predsjednika Opštine Dragana Stanišić, Glavni gradski administrator Nenad Đorđević, savjetnica predsjednika Tamara Vujović i direktorica JUK "Herceg fest" Gordana Porobić Krcunović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније