Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

17. 02. 2020. 13:10   >>  14:51 2

SAVKOVIĆ NAJAVILA

Sjutra protest majki

Još jedan protest bivših korisnica naknada za troje i više djece održaće se u utorak, 18. februara 2020. godine u 13 sati ispred Skupštine Crne Gore, saopštila je Željka Savković iz Kordinacionog odbora majki korisnica naknada. U sklopu protesta održaće se i protestna šetnja.

“Dana 9.januara 2017. godine ova vlast je napravila prvu grešku i neustavno smanjila stečeno pravo majkama korisnicama naknade sa troje i više djece. Nakon toga, 19. aprila 2017. godine za svega tri mjeseca, učinila je još goru stvar. Ukinula je ovo pravo, prekršivši Član 147 Ustava Crne Gore. Time je dokazala da u svojim redovima, počevši od predsjednika države, predsjednika vlade i ministra pravde, nema pravnika koji poznaje pravo”, navodi se u saopštenju Savkovićke.

Ona napominje da majke već treću godinu protestuju zbog ukinutog prava.

“Nećemo dozvoliti da ova prevara vijeka bude zaboravljena i skrajnuta sa strane. Bićemo tu da vas opominjemo kako ste udarili na nešto najsvetije na svijetu. Ustale su hrabre majke 3+  i dokazale da mogu sve. I upozoravaju da ako u roku od tri mjeseca za koliko ste i oduzeli stečeno pravo, isto ne vratite u visini 70 odsto i 40 odsto bez kategorizacija suočićete se sa njihovom snagom”, navodi Savković I dodaje:

“Pozivamo sve kojima je majka svetinja da nam se pridruže i zajedno odbranimo svetinju koja vas je donijela na ovaj svijet. Jer ne zaboravite, danas smo to MI a sjutra možete biti VI.”

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније