Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Dnevne novine ]

18. 02. 2020. 06:50   >>  08:00 19

DIREKTORICA ŠKOLE

Za cijepanje zastave đacima kazna

Nastavničko vijeće OŠ “Vlado Milić” iz Podgorice osudilo je cijepanje državne zastave Crne Gore od učenika ove škole i oni će uskoro biti kažnjeni odgovarajućem vaspitnom mjerom, kazala je za Dnevne novine direktorica te obrazovne ustanove Biljana Ćulafić.

“Nastavničko vijeće je zauzelo stav i osudilo akt koji se desio, posebno cijepanje crnogorske zastave i tako bismo reagovali da je bio u pitanju državni simbol bilo koje države. To je neprihvatljivo i necivilizacijsko ponašanje. U ovom trenutku ostaje da se u narednom periodu i to vrlo brzo odredimo prema učenicima odgovarajućom vaspitnom mjerom, ali čekamo da policija završi svoj posao pa da imamo potpune informacije. Preduzećemo mjeru u okviru onih koje su propisane zakonom i pravilnikom”, navela je Ćulafić.

Prema njenim riječima, u ovoj školi je za sve učenike održan čas na kom je objašnjeno zbog čega je skrnavljenje državnih simbola necivilizacijski akt.

“Imali smo i jedan čas za sva odjeljenja u predmetnoj nastavi prilikom kog smo govorili o ovoj situaciji, da objasnimo učenicima zašto je to necivilizacijski akt sa vaspitnog aspekta, što je u stvari ključna uloga škole. Mi treba da reagujemo više vaspitno nego represivno. Želimo da nekom mjerom ukažemo učeniku da je napravio grešku, a ako u određenom periodu procijenimo da je osviješćen i da se greška neće ponavljati, odnosno da se ne ponavlja, vaspitna mjera se do kraja godine može i povući. U svakom slučaju, ne zaboravljamo da je u našem fokusu učenik i njegov obrazovni i vaspitni napredak. Dijete je u prvom planu. Smatramo da, u ovom slučaju, djeca, koliko su kriva, toliko su i žrtve”, naglasila je Ćulafić.

Podsjećamo, na društvenim mrežama se prošle sedmice pojavio snimak na kom se vidi kako učenici iz Osnovne škole “Vlado Milić” cijepaju zastavu Crne Gore.

Kako su mediji prenijeli, nakon ovog, učenici iste škole su bili akteri još jednog incidenta u kom su mahali srpskom trobojkom i uzvikivali političke parole.

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније