Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ rtcg.me; Objavila: J.B.Č. ]

18. 02. 2020. 08:24   >>  09:26

CEKOVIĆ SAOPŠTILA

Ako bude potrebe SAEM će ponovo reagovati

Agencija za elektronske medije (AEM) prati rad svih medija i ako se ukaže potreba Savjet će regovati, kazala je Elvira Ceković iz AEM-a.

Podsjećamo, Savjet AEM-a je na tri mjeseca ograničio reemitovanje pojedinih sadržaja, koji se emituju u okviru programa TV Hepi i TV Pink M iz Srbije, zbog promovisanja mržnje, netrpeljivosti i diskriminacije prema pripadnicima crnogorske nacionalnosti, odlučio je Savjet Agencije za elektronske medije (SAEM).

Ceković je gostujući u Jutarnje programu TVCG kazala da je prilikom donošenja odluke SAEM imao u vidu to da se, učestalo posebno od decembra 2019. godine a i prije toga, emituju programski sadržaji u kojima se promovišu mržnja i diskriminacija prema pripadnicima crnogorske nacionalnosti.

"Odluka je donijeta vodeći računa da ne dođe do ugrožavanja slobode izražavanja", kazala je Ceković.

Ona je podsjetila da su Konvencija o prekograničnoj televiziji i Direktiva o audiovizuelnim uslugama inkorporirane u naš i zakon Srbije te da su se svi mediji i u Crnoj Gori i u Srbiji obavezali da poštuju međunarodne standarde koji između ostalog kažu da nije dozvoljeno promovisati mržnju, netoleranciju, diskrimanaciju i druge standarde. Nakon reagovanja AEM-a srpska agencija, kako je dodala, nije smatrala da standardi nijesu kršeni pa je SAEM nakon toga donio odluku o zabrani emitovarnja pdređenih sadržaja.

"Prekršaji su uočeni negdje u oktobru novembru 2019. intenzivirano je u decembru. To je krajnja mjera", kazala je Ceković.

Prema riječima Ceković, ako bi bilo novih kršenja procedura bi ponovo bila porenuta.

"Pratimo rad svih medija i ako se ukaže potreba savjet AEM-a će reagovati", kazala je Creković.

Ona je istakla da se AEM nada poštovanju svih standarda.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније