Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavila: M.L.B. ]

18. 02. 2017. 16:28 >> 16:42
2

CPC

Državni organi da zaštite pravoslavne Crnogorce

Crnogorska pravoslavna crkva (CPC) zatražila je od državnih organa da zaštite pravoslavne Crnogorce i sve građane u Crnoj Gori.

Iz Kancelarije CPC kazali su da je Episkopski dvor ostroško nikšićke episkopije CPC opet napadnut i da je na ogradi ispisano "Cetinje ne damo ti svetinje".

Episkop ostroško-nikšićki Boris Bojović rekao je da je svaki građanin koji je za nezavisnu, evropsku i građansku Crnu Goru ugrožen i da ne može da slobodno živi i radi, “jer četvrtkom i nedjeljom ne mogu nigdje osim ako nijesu krenuli u "veliku Srbiju" i "litiju" protiv svoje domovine”.

“Zahtjevamo od državnih organa da se zaštite pravoslavni Crnogorci i svi građani u Crnoj Gori da možemo slobodno živjeti i hodati u cijeloj Crnoj Gori pa neka nađu načina da to obezbijede, evo polja i livada za protesne šetnje”, navodi se u saopštenju.

Bojović je kazao da je Cetinje dom slobode i božiji dom svima, bez obzira na vjeru i naciju.

“Evo Cetinje već 100 godina u Cetinjskom manastiru trpi tuđu Crkvu, tuđi jezik, tuđe običaje i nije prestalo da bude slobodno Cetinje”, rekao je Bojović.

On je pitao da li, ukoliko država ne nađe način da ih sve zaštiti, to znači da bi trebalo sami da nađu način da se zaštite.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније