Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

19. 02. 2020. 14:53 >> 14:53

SMOLOVIĆ ZADOVOLJAN AGROBUDŽETOM

Vlada poslala ohrabrujuću poruku sjeveru

Vlada Crne Gore je svima nama, posebno u sjevernom regionu, poslala jasnu poruku - da koristimo svoje prirodne potencijale i resurse, te da uz znanje i preduzetnički duh razvijamo jedan od najvećih potencijala ove države, a to je poljoprivreda", poručio je predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović, govoreći o ovogodišnjem Agrobudžetu na prezentaciji u toj opštini.

Smolović je pozdravio odluku Vlade Crne Gore i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja da u ovoj godini budžet namijenjen za poljoprivredu i ruralni razvoj povećaju za više od osam miliona eura.

"Agrobudžet za ovu godinu iznosi 61 milion eura. Ovakav rast sredstava samo je jedan od konkretnih rezultata ostvarenog rasta crnogorske ekonomije. Posebno ohrabruje rast raspoloživih sredstava EU fondova, što je rezultat novih evropskih iskoraka Crne Gore, potvrda jačanja kapaciteta naših institucija", poručio je Smolović, ocjenjujući da je Agrobudžet dobra osnova za dalji razvoj sektora poljoprivrede, unapređenje uslova života na selu, otvaranje novih radnih mjesta i usvajanje novih standarda.

Smolović je podsjetio da je i Opština Bijelo Polje, slijedeći državnu strategiju, povećala izdvajanja iz budžeta za poljoprivredu i ruralni razvoj za oko 30 odsto, u odnosu na prošlu godinu.

"Sve više mladih se okreće poljoprivredi, što je garancija da će bjelopoljska sela u narednom periodu oživjeti. Siguran sam da će vrijedni poljoprivrednici i preduzetnici iz Bijelog Polja u ovogodišnjem Agrobudžetu prepoznati svoje nove dobre prilike i da će ih iskoristiti, a mi ćemo kao lokalna uprava biti tu da pružamo podršku i podstičemo njihovu konkurentnost kroz izgradnju infrastrukture i novih puteva, kao i pružanjem pomoći prilikom apliciranja na projekte", poručio je Smolović.

Predstavljene su pojedinačno sve mjere, u sektorima stočarstva i biljne proizvodnje, sa posebnim akcentom na novine u ovogodišnjem budžetu. Posebno su pozvani proizvođači da se upišu u Registar poljoprivrednih gazdinstava, kako bi mogli konkurisati za podršku po bilo kojoj mjeri. Agrobudžet za ovu godinu danas će biti predstavljen i u Beranama.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније