Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.L.B. ]

20. 02. 2020. 13:05 >> 18:20
1

GRADIĆE SE NOVI

GP Vraćenovići biće zatvoren 90 dana

Između Crne Gore i BiH, na putu Nikšić - Bileća, biće izgrađen zajednički granični prelaz Vraćenovići - Deleuša.

Zbog radova GP biće zatvoren 90 dana, kazao je nakon sjednice Vlade Milan Paunović direktor Komisije za granice u MUP-u. Odluka o zatvaranju graničnog prelaza, trebalo bi da stupi na snagu narednih dana.  

Ugovorom o izgradnji zajedničkog graničnog prelaza je predviđeno da objekat bude izgrađen za godinu.

"Imamo saglasnost Vlade, da prelaz bude zatvoren najviše do 90 dana, odnosno najkasnije do 1. juna, a obaveza izvođača je da do tad završi radove", kazao je Paunović.

Između Crne Gore i BiH ima osam graničnih prelaza, pa zatvaranje toj jednog, kako navodi Paunović, neće predstavljati problem.

Vlada je na sjednici usvojila tri dokumenta iz oblasti granica.

„Crna Gora je onim što je prethodnih godina preduzela, dala doprinos unaprjeđenju dobrosusjedskih odnosa sa svima, ali i stabilizaciji i pridruživanju regiona u cjelini“, rekao je Paunović.

Kako je naveo, usvojen je Izvještaj o vođenju pregovora na zaključivanju Sporazuma o izmjenama i dopunama Sporazuma o graničnim prelazima za pogranični saobraćaj.

„Cilj je da se državljanima Crne Gore i BiH, koji žive u pograničnim područjima olakša izvršavanje svakodnevnih potreba“, kazao je Paunović.

Kako je rekao, riječ je o pograničnom području u dubini od deset kilometara, prema jednoj od graničnih linija, jedne ili druge države.

„Predviđena je mogućnost da i ostali državljani mogu izuzetno prelaziti granicu van zvanično otvorenih prelaza na 18 lokacija ako imaju opravdane razloge“, dodao je Paunović.

On je kazao da su na granici sa BiH zatvorena 44 sporedna puta, pogodna za nezakonite prelaske državne granice.

„To smo uradili i sa susjedskim državama jer smo se obavezali da ćemo zatvoriti sve lokacije koji nisu granični prelaz“, kazao je Paunović.

Prema njegovim riječima, drugi dokument, koji je danas usvojen, osnov je za vođenje pregovora na zaključivanje Sporazuma o vršenju zajedničke granične kontrole na zajedničkim graničnim prelazima.

On je kazao da očekuje da će u martu taj Sporazum biti "ispregovaran".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније