Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 02. 2020. 14:02 >> 13:59
1

M:TEL I AEM

Nijesmo odgovorni za prekid signala TV Budva

Agencija za elektronske medije saopštila je da je netačna informacija da je dala nalog da se sinoć isključi signal TV Budva. Iz kompanije M-tel su saopštili da nijesu odgovorni za prekid signala.

TV Budva je objavila da je Agencija zaelektonske medije ukinula prenos tog lokalnog emitera operaterima M:tel i Crnogorski telekom.

"Neposredno pred početak najavljene emisije "Problem" na kanalu RTV Budva u kojoj gostuje rektor Cetinjske bogoslovije protojerej-stavrofor Gojko Perović, došlo je do prekida programa", objavljeno je sinoć na portalu RTV Budva.

Međutim, u Agenciji tvrde suprotvno.

"Povodom informacije da je Agencija za elektronske medije dala nalog pružaocima AVM usluga na zahtjev (operatorima) da isključe signal lokalnog javnog emitera TV Budva, obavještavamo javnost da je navedena informacija netačna. Nadamo se da će se uskoro riješiti problem zbog kojeg je prekinut signal i da će se lokalnom javnom emiteru TV Budva omogućiti dostupnost putem signala operatora u kojima je do sada bila prisutna", saopšteno je iz AEM-a.

Iz kompanije M-tel su saopštili da nijesu odgovorni za prekid signala.

"Čim smo uočili prekid emitovanja kanala, kontaktirali smo tehničku službu TV Budva u namjeri uspostave servisa i prevazilazenja nastale situacije. Ulazak u TV Budvu nam je omogućen tek nakon 22 sata, kada smo u najkraćem mogućem roku, shodno procedurama realizovali emitovanje kanala. Sinoćnjim prekidom signala najveću štetu, pored gledalaca, koji su bili uskraćeni za praćenje TV sadržaja, trpi kompanija MTEL. Cilj kompanije MTEL je da korisnici imaju najkvalitetniji servis, po najpovoljnijim uslovima, na čemu ćemo i dalje insistirati", poručuju iz M-tela.

Demokratski front najoštrije je osudio, kako su rekli, režimsku akciju na blokadi signala TV Budve u vrijeme trajanja debate između oca Gojka Perovića i Andrije Popovića.

Demokrate su poručile da je riječ o najgorem obliku medijske cenzure, koji se u praksi može pronaći još možda u Sjevernoj Koreji.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније