Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

20. 02. 2020. 17:19   >>  17:17

VLADA CG

Utvrdili izmjene za kvalitetnije statističke rezultate

Vlada je danas utvrdila Predlog izmjena i dopuna Zakona o centralnom registru stanovništva, kojima se, kako je saopšteno, stvaraju uslovi za pristup administrativnim izvorima podataka.

„Predloženim izmjenama i dopunama stvaraju uslovi za pristup administrativnim izvorima podataka, što je osnov za proizvodnju kvalitetnijih rezultata zvanične statistike, kao i usaglašavanje sa materijalnim propisima Crne Gore“, saopšteno je nakon sjednice.

Vlada je donijela i dopunu Uredbe o boji i oznakama vozila i plovila, naoružanju i posebnoj opremi koji se upotrebljavaju za vršenje policijskih poslova, kojom je, između ostalog, propisano da se na određenoj opremi policijskih službenika postavi natpis od kombinacije slova i/ili brojeva koji služi za identifikaciju policijskog službenika.

„Na ovaj način se omogućava da se identitet policijskog službenika utvrdi i kada na sebi ima zaštitnu opremu“, kaže se u saopštenju.

Donijeta je i Uredba o uniformi, oznakama zvanja, naoružanju, vozilima i posebnoj opremi službenika obezbjeđenja u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

Na sjednici je utvrđena i Osnova za vođenje pregovora o zaključivanju Aneksa Sporazuma između Vlade Crne Gore i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine (BiH) o sprovođenju graničnih provjera na zajedničkim graničnim prelazima, s Nacrtom aneksa Sporazuma.

„Takođe, usvojen je Izvještaj o vođenju pregovora na pripremama za zaključivanje Sporazuma o izmjenama i dopunama Sporazuma između Vlade Crne Gore i Vijeća ministara BIH o graničnim prelazima za pogranični saobraćaj i prihvaćen tekst Sporazuma“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Vlada razmotrila i dala saglasnost na Plan korišćenja sredstava Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore za ovu godinu godinu, koji je usvojio Upravni odbor tog Javnog preduzeća.

Vlada je donijela i izmjene Odluke o kriterijumima načinu i postupku izbora lica koje može steći crnogorsko državljanstvo prijemom radi realizacije posebnog programa ulaganja od posebnog značaja za privredni i ekonomski interes Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније