Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

01. 10. 2013. 19:14   >>  19:16

"NOVSKA LISTA"

HN: Ukidanje naplate parkinga ili protest

Ukoliko grupa građana "Novska lista" za sedam dana ne dobije pozitivan odgovor na zahtjeve da u Herceg Novom počne u potpunosti primjena njihovih zaključaka sa 10. redovne sjednice SO Herceg Novi o povoljnijem zimskom modelu parkiranja organizovaće mirne proteste - najavio je danas na pres konferenciji predsjednik "Novske liste" i odbornik, Miloš Konjević.

On očekuje da će odgovor biti negativan, ali takođe ističe da će sačekati zakonski rok od sedam dana.

"Imaćemo tada moralnu odgvornost pred građanima i jednostavno ćemo biti primorani da zajedno sa intelektualcima, omladinom, javnim ličnostima, narodom novskim i svim slobodoumnim građanima krenemo u oragnizaciju protesta i protestnih šetnji. Ukoliko i to ne bude dovoljno na dostojanstven način ćemo i radikalizovati proteste, čijim će sadržajem i maštovitošću biti oduševljeni i nosioci lokalne vlasti", obećao je Konjević.

U zahtjevu koji je danas poslat predsjednici UO JP Parking servis, Ljiljani Karanović, direktoru Miloradu Matkoviću, kao i predsjedniku opštine Dejanu Mandiću, traže ukidanje naplate parkinga u potpunosti u žutoj zoni od 1. oktobra do 1. maja 2014. godine, ukidanje naplate parkiranja nakon 16 časova u crvenoj zoni, kao i da ostvareni prihodi JP Parking servis budu uloženi u infrastrukturu grada.

Marija Radović iz "Novske liste" je kazala da ukoliko se ovakvi zahtjevi ispune, "Novska lista" je spremna da podrži i druge modalitete održivog razvoja ovog preduzeća u zimskom periodu, što će znčajano popuniti prazninu u budžetu JP Parking servis i omogućiti zadržavanje istog broja zaposlenih.

U suprotnom protesti će biti neminovnost kako bi na legitiman način odbranili volju i interse građana Herceg Novog, kazala je Radović.

(Radio Jadran)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније