Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Pobjeda ]

22. 02. 2020. 09:16 >> 09:27
11

RUSKI KONZUL NAPUSTIO CG

Zaplijenjeno 100 lažnih IPA iskaznica

Crnogorska granična policija pronašla je i zaplijenila 100 lažnih znački Međunarodne asocijacije policajaca (IPA), ilegalno transportovanih u Crnu Goru koje je, kako se sumnja, trebalo da preuzme ruski počasni konzul Borivoje Đukuć.

 

U srijedu, kako piše Pobjeda, oko jedan sat iza ponoći, na graničnom prelazu Dobrakovo, u autobusu srpskih registracija pronađen je paket sa lažnim policijskim iskaznicama.

Kako se navodi, graničnim policajcima je bilo sumnjivo da Međunarodna policijska asocijacija, ilegalno distribuira značke organizacije iz Srbije za Crnu Goru.

Na IPA iskaznicama koje su zaplijenjene, na policijskom bedžu, izgraviran je natpis „Russian section“.

Pošiljka je odmah zaplijenjena i obaviještena je crnogorska policija.

Ispitujući vozača autobusa, crnogorski policajci saznali su da mu je paket, neposredno prije polaska, uručio srednjovječni gospodin koji je pokazao svoju ličnu kartu i, uz molbu i sitnu finansijsku nadoknadu, zamolio da omanji paket „koji sadrži neku porodičnu dokumentaciju” prenese do Podgorice.

Kako je to uobičajeno, pošiljalac paketa je ostavio mogućnost da se kontaktira osoba koja u Podgorici treba da preuzme pošiljku 

Na listiću je, kako se navodi, bio zapisan broj telefona, kao i ime i prezime čovjeka koji će paket sačekati na autobuskoj stanici u Podgorici, a ispostavilo se, kako piše Pobjerda, da je riječ o Borivoju Đukiću, nekadašnjem počasnom konzulu Rusije u Crnoj Gori.

Da su granični policajci znali ko je vlasnik telefonskog broja zapisanog na listiću uz paket, vjerovatno ne bi pošiljka tek tako bila zaplijenjena.

Đukić je, kako se navodi, negdje oko četiri sata izjutra, pozvao vozača autobusa i saznao da je razotkriven i da je policija na sjeveru Crne Gore zaplijenila paket koji je iščekivao.

On je odmah, kako se sumnja, isključio telefon i otišao iz Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније