Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

24. 02. 2020. 10:17 >> 10:16
2

CUNGU PISAO MARKOVIĆU

Odluka o karantinu u Zoganju pogrešna

Predsjednik Nove demokratske snage Forca Nazif Cungu, uputio je pismo premijeru Dušku Markoviću u kojem izražava zabrinutost povodom najave da se bivša kasarna JNA u Zoganju nadomak Ulcinja, razmatra kao potencijalna lokacija karantina za koronavirus. Kako je istakao, takva odluka je pogrešna i ne može se donositi u uskom krugu ljudi bez prisustva predstavnika ove partije.

"Svjestan sam da je sama priroda problema jako osjetljiva i da su društveno-političke prilike ozbiljne. Međutim, smatramo da je čak pomisao da se ovakva institucija postavi u Ulcinju, u turističkom gradu, pogrešna, pa čak i štetna u ovim okolnostima. U zadnjih nekoliko mjeseci, građani Ulcinja su više puta izrazili neslaganje i razočarenje nestručnim i sujetnim upravljanjem gradom, u kojem se bitne odluke, mahom pogrešne i štetne, donose u konsultacijama samo sa pojedinima, a ne svim partnerima. Najava postavljanja karantina dodatno raspiruje negativne emocije građana, koji s pravom su zabrinuti za svoju budućnost u ovom gradu, u kojem građani imaju najmanje plate i penzije na primorju dok grad ima najveći potencijal razvoja u Crnu Goru. Slučaj karantina nam daje negativan dojam da je praksa donošenja odluka bez konsultacija sa partnerima prenijeta i na državni nivo", ističe Cungu.

Kako je dodao, građani Ulcinja stalno ukazuju da su nezadovljni nivoom usluga javnog zdrastvenog sistema u Crnoj Gori.

"Molimo Vas da u duhu sveobuhvatnog društvenog dijaloga koji ste najavili, ne dozvolite da se ovakve teme razmotre u uskom krugu bez prisustva naših predstavnika", zaključuje se u saopštenju Nazifa Cungua.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније