Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Radio CG, objavila B.B. ]

26. 02. 2020. 10:51 >> 10:55
11

MUJEVIĆ SAOPŠTIO

Na autoput se vraća 400 Kineza

Na gradilište autoputa vraća se 400 radnika iz Kine, koji od juče stižu u grupama u Crnu Goru, izjavio je za Radio Crne Gore izvršni direktor Monteputa Jonuz Mujević. Kako je istakao, ti radnici nijesu iz kineskih provincija u kojima je epidemija koronavirusa.

"Oni nijesu iz Vuhana i imaju odobrenje kineske vlasti da napuste zemlju. Oni dolaze kod nas i u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje idu u karantin koji će biti u njihovim kampovima za smještaj radnika. Znači, biće pod nadzorom zdravstvenih institucija u narednih 15 dana", naglasio je Mujević.

Izvršni direktor Monteputa dodaje da je CRBC najavio povratak 400 radnika, ostatak će, kako kaže, biti nadomješten angažovanjem drugih podizvođača koji nijesu iz Vuhana, kako radovi ne bi kasnili.

"To znači da kineska kompanija preduzima odgovarajuće mjere kako bi se ispoštovao rok za završetak gradnje prve dionice autoputa-krajem septembra" zaključio je Mujević.

Naglasio je i to da su u stalnom kontaktu i razgovorima sa rukovodstvom kineske kompanije.

Svetlana Šestović, Radio CG

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније