Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

27. 02. 2020. 14:31   >>  14:30

MITROVIĆ

Podrška dijaspore nikšićkom Dnevnom centru

Direktor Uprave za dijasporu Predrag Mitrović i pomoćnik direktora Ivan Jovović posjetili su Dnevni centar za djecu i porodicu "Defendologija" iz Nikšića koji funkcioniše u okviru Centra za bezbjednosna, sociološka i kriminološka istraživanja Crne Gore, te istakao da se naša udruženja u dijaspori rado odazivaju na pozive za podšku i pomoć udruženjima i pojedinicima, a posebno kada se radi o projektima od kojih će koristi imati djeca i mladi.

Dnevni centar je servis namijenjen djeci koja žive i rade na ulici ili su u riziku da to postanu. Kako ističu u saopštenju Uprave za dijasporu, radi se o licenciranom servisu dječje i socijalne zaštite, jedinom ove vrste u našoj zemlji.

Mitrović i Jovović razgovarali su sa predstavnicima ove nevladine organizacije koja već duže vrijeme pokušava da izgradi savremeni centar za djecu sa problemima u ponašanju, jer su ostali bez prostora u kome rade, ali i modelima pomoći i buduće saradnje.

Sasatanku u ime organizacije prisustvovali su Slavko Milić, predsjednik naučnog Odbora i Jelena Milić, direktorica Dnevnog centra kao i zaposleni ove organizacije.

Mitrović je, smatrajući važnim to što su na humanitarnom prijemu krajem prošle godine, koji je u Minhenu organizovalo odruženje "DeMonte", prikupljena značajna sredstva za izgradnju kapaciteta Dnevnog centra, izrazio nadu da će ovo udruženje uspjeti da pribavi nedostajuća sredstva kako bi uspjelo da implementira planirane programe od značaja za podršku djeci i mladima kojima je pomoć potrebna kao i za njihovo pravilno usmjeravanje ka zdravim stilovima života.

Uprava za dijasporu će, kako se navodi u saopštenju, nastojati da animira predstavnike crnogorske dijaspore kako bi pomogli i omogućili dalji nesmetani rad Dnevnog centra.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније