Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

28. 02. 2020. 13:52 >> 13:53
2

PROTEST GP URA

Zahtjevaće smjenu načelnika OB Cetinje

Cetinjska URA je najavila protestno okupljanje ispred Odjeljenja bezbjednosti Cetinje za ponedjeljak 2. mart, na kojem će od nadležnih državnih organa tražiti hitnu reakciju povodom narušene bezbjednosne situacije u gradu i smjenu načelnika OB Cetinje, kazali su iz cetinjskog odbora URA.

Kažu da su na tom skupu, pored građana svih političkih opredjeljenja, pozvani da prisustvuju i svi odbornici u lokalnom parlamentu.

“Podsjetićemo vas da je prije skoro pola godine na našu inicijativu održana sjednica lokalnog parlamenta na kojoj se, uz prisustvo načelnika OB Cetinje Igora Popovića, raspravljalo o bezbjednosti u gradu. Tada smo ukazali na lošu bezbjednosnu situaciju u gradu i insistirali na hitnoj reakciji nadležnih po ovom pitanju. Takođe, tada smo konstatovali da ukoliko se hitno ne preduzmu neke radikalnije mjere po pitanju bezbjednosti, da će sve ono što se dešavalo prije pola godine na našim ulicama, imati i svoj nastavak. Nažalost ovog grada, bili smo u pravu”, ističu oni.

Navode, da sa druge strane, nadležni državni organi nijesu preduzeli ništa što bi izvršavanje teških krivičnih djela na najbrutalniji način na cetinjskim ulicama spriječilo ili umanjilo.

“Kao i prije pola godine, nakon nemilog događaja koji se desio prije desetak dana i niza slučaja koju su tome prethodili, tražili smo hitno sazivanje sjednice lokalnog parlamenta na kojem će se u prisustvu načelnika OB Cetinje raspravljati o bezbjednosti u gradu. Žao nam je što je za jučerasnje sazivanje pomenute sjednice moralo da se desi još jedno brutalno ubistvo na ulicama grada, gdje su i životi djece bili ugroženi. Takođe, žalimo što je moralo doći do eskalacije obračuna na ulicama grada, pa da vladajuća struktura prestane sa relativizovanjem problema koji tišti Prijestonicu u posljednjih par godina”, navode oni.

Poručuju da će zbog toga cetinjska URA u ponedjeljak 2. marta u 16.30 sati ispred OB Cetinje organizovati građanski protest na kojem će, kako navode, predstaviti listu zahtjeva prema Upravi policije.

“Među tim zahtjevima naći će se i inicijativa za smjenu načelnika OB Cetinje”, zaključuju oni u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније