Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

28. 02. 2020. 16:21 >> 16:17

BIJELO POLJE

Adaptirani Operacioni blok i jedinica intenzivne njege

U bjelopoljskoj Opštoj bolnici realizovan projekat adaptacije Operacionog bloka i jedinice za intenzivnu njegu u vrijednosti od 70.000 eura, koji je finansiransirala Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju TIKA.

U cilju kompletiranja projekta adaptacije jedinice za intenzivnu njegu Opština Bijelo Polje oprijedijelila je dodatnih 20 hiljada eura.

“Važno je istaći da je opština Bijelo Polje veliki partner zdravstvenom sistemu, što je očitovano kroz jednu kvalitetnu saradnju sa Bolnicom, kroz razvijenu svijest predsjednika Opštine i ostalih iz lokalne samouprave. To je  zajednički zadatak i obaveza svih nas i naš zajednički uspjeh. U prethodnom periodu Opština je investirala u kupovinu opreme ili posredovala pri njenoj nabavci u visini od oko 100 hiljada eura”, istakao je ministar zdravlja Kenan Hrapović.

Ministar zdravlja je naglasio da bjelopoljska Bolnica ulazi u jedan dugoročno stabilan period kada je riječ o pružanju zdravstvene usluge i zaštite za građane sjevera Crne Gore.

U prethodnoj godini u bjelopoljsku Opštu bolnicu sa specijalizacije vratila su se tri ljekara.

Završena je specijalizacija za ginekologa, otorinolaringologa kao i subspecijalizacija za neonatologa.U okviru plana dodjeljenih specijalizacija u ovoj godini osam ljekara završava specijalizaciju i vraća se u matičnu ustanovu.Takođe, dva ljekara koji se nalaze na subspecijalizaciji iz digestivne hirurgije i audiologije u toku ove godine počeće sa radom u bolnici.Do kraja godine vratiće se ljekari sa specijalizacija iz oblasti interne medicine, hirurgije, ortopedije, radiologije, ginekologije, epidemiologije i ORL.

„Ponosni smo na snagu i znanje koja stoji iza vaših zvanja i u obavezi smo da vam kao sistem obezbijedimo sve neophodne uslove za rad i opremu. Mnogo toga smo već učinili, ali nastavićemo nesmanjenim intenzitetom“, zaključio je Hrapović.

 

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović zahvalio se koordinatoru razvojne agencije TIKA u Podgorici Muhamedu Unalu na kontinuiranom ulaganju u razne projekte koji  realizovani u Opštini  te Ministarstvu zdravlja koje takođe kontinuirano ulaže u kvalitet kadra i opreme u ovdašnjim zdrastvenim ustanovama.

„Pored tehničke opremljenosti za Bijelo Polje je od velikog značaja i to što  se u bjelopoljsko zdrastvo vratilo četvoro subspecijalista sa stučnih obuka i specijalizacija. Sve je to garancija da će u narednom periodu kvalitet kadra i tehnike u Opštoj bolnici biti znatno viši čime povratiti ugled koji joj pripada i koji bi je doveo do statusa regionalnog zdrastvenog centra. Opština pomaže zdrastvo koliko može, primjera radi, u oppremanje ovog djela uložila je 25 000 eura ,što će nastaviti i u narednom periodu”,istakao je Smolović.

“Drago nam je što se doktori vraćaju u Crnu Goru čiji je povratak agencijaTika spremna da podrži sa svojim donacijma. Pored opreme Turska pruža mogućnost i studiranja i stručnog usavršavanja  na turskim fakultetima i medicinskim centrima”, poručio je kordinator Tike Muhamed Unal.

“Otvaranjem novo adaptiranog prostora jedinice za intezivnu njegu i Operacionog bloka uz pomoć TIKE  potvrđuje se da tu razvojnu agenciju velikom ne čine samo poslovni uspjesi već i dobra djela koja ostavljaju iz sebe”, kazala je direktorica Opšte bolnice Biserka Bulatović.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније