Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.L.B. ]

29. 02. 2020. 09:25   >>  09:23 9

VLADA REAGOVALA

Zakon o majkama nije povučen

Povodom izjave mitropolita Amfilohija „da postoji mogućnost da crnogorska vlast povuče Zakon o slobodi vjeroispovijesti, kao što je povukla Zakon o majkama”, Vlada, podsjeća mitropolita da izvršna vlast ni tada nije imala takvu mogućnost, kao što je nema ni danas, te da nije povukla takozvani zakon o majkama.

"Odlučujući o ustavnosti tog pravnog propisa, koji se zove Zakon o dopunama Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, Ustavni sud Crne Gore je, kao jedini autoritet koji odlučuje o saglasnosti zakona sa Ustavom, ocijenio da su pojedine njegove odredbe diskriminatorne, i da nijesu u saglasnosti sa Ustavom. Vlada je u zakonskoj proceduri sprovela Odluku Ustavnog suda", saopšteno je iz Vlade.

Baš kao što je pokrenuta inicijativa za ocjenu zakona u tom slučaju, kako poručuju iz Vlade, i Mitropolija danas ima mogućnost da podnese inicijativu za ocjenu ustavnosti i zakonitosti Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica.

To je, kako se navodi, premijer Marković predložio mitropolitu Amfilohiju.

"Vlada će svaku odluku Ustavnog suda sprovesti, kao i svaki put do sada", saopšteno je iz Vlade.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније