Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.L.B. ]

01. 03. 2020. 13:25 >> 13:38

NA CETINJU

U maju počinje gradnja stanova za zaposlene u kulturi

Izgradnja prve zgrade za zaposlene u kulturi počeće u maju na Cetinju, kazao je ministar kulture Aleksandar Bogdanović.

Bogdanović je učestvovao u radnom dijelu Skupštine sindikata Crne Gore koja se održava u Budvi, u okviru koje je razgovarao sa predsjednikom Sindikata kulture Crne Gore Željkom Kalezićem i predstavnicima svih nacionalnih institucija kulture.

Ministar Bogdanović konstatovao je izuzetno dobru i kvalitetnu saradnju sa reprezentativnim Sindikatom kulture i iskazao spremnost za zajednički rad na daljem unapređenju socio-ekonomskog položaja zaposlenih u kulturi.  Prioritet će, kako je naglasio, biti rješavanje stambenih pitanja. 

„U tom kontekstu, posebno sam ohrabren najavom predsjednika ovog Sindikata Željka Kalezića da će već u maju na Cetinju početi radovi na izgradnji prve zgrade za zaposlene u kulturi“, istakao je ministar Bogdanović.

Tokom sastanka saopštio je da su u toku i razgovori na obezbjeđivanju lokacija za izgradnju stambenih objekata u Podgorici, Nikšiću, kao i na sjeveru Crne Gore.

Kako je naglasio, to će još snažnije doprinijeti rješavanju egzistencijalnih problema zaposlenih u kulturi, kao ključnom mehanizmu za unapređenje njihovog socio-ekonomskog statusa.

Ministar Bogdanović informisao je predstavnike sindikata i da Vlada Crne Gore predano radi na obezbjeđivanju kvalitetnijih uslova za rad nacionalnih institucija kulture. 

„Očekujemo da će se u novu zgradu uskoro useliti Muzički centar Crne Gore, Filmski centar Crne Gore i Crnogorska kinoteka. Takođe, radimo na adaptaciji i obezbjeđivanju adekvatnog depoa za Narodni muzej, unapređujemo opremu za rad u Crnogorskom narodnom pozorištu, a nadamo se i skorom početku rekonstrukcije Kraljevskog pozorišta Zetski dom“, kazao je ministar Bogdanović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva kulture na sastanku je konstatovano da treba nastaviti razgovore o izmjeni Granskog kolektivnog ugovora, kako bi se dodatno unaprijedio položaj zaposlenih u crnogorskoj kulturi. 

“Konstatovano je i da kroz zajedničke aktivnosti u najkraćem roku treba početi pripreme Nacionalnog programa kulture za narednih pet godina, kao i rad na donošenju novog Zakona o kulturi”, navodi se u saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније