Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ TVCG, Objavila: R.B. ]

04. 03. 2020. 19:46   >>  19:45 11

SIMOVIĆ

"MCP odbija da evidentira poslovanje"

Potpredsjednik vlade Milutin Simović kaže da Mitropolija crnogorsko-primorska odbija da evidentira svoje poslovanje i u skladu s tim izmiri svoje zakonske obaveze. Simović za TVCG objašnjava da nepoštovanje zakona predstavlja i nepoštovanje same države.

Podsjetio je da je i za vrijeme knjaževine i kraljevine Crne Gore crkva državi prijavljivala sve svoje prihode kao i popis imovine, što, kako kaže, danas nije slučaj.

"U ovim vremenima, nažalost, svjedočimo, da i sam mitropolit Amfilohije govori da crkva treba da registruje državu, da bi ona bila prava i istinska država. Crna Gora jeste država i cijeli svijet je tako prepoznaje. Država je danas i vječno će biti. Država svih svojih građana i država jednaka za sve svoje građane", poručio je Simović.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније