Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

05. 03. 2020. 12:40 >> 12:41

ANO

Boljom komunikacijom rješavati izazove na tržištu osiguranja

Izazove koji stoje pred tržištem osiguranja Crne Gore i Sjeverne Makedonije u procesu prelaska na regulatorni režim Solventnost 2, trebalo bi rješavati frekventnijom komunikacijom i razmjenom informacija i iskustava, ocijenjeno je na sastanku njihovih predstavnika.

Predstavnici rukovodstava agencija za nadzor osiguranja Crne Gore i Sjeverne Makedonije su na sastanku razgovarali o pokazateljima poslovanja tržišta osiguranja dvije države, kao i nadzornim aktivnostima koje za cilj imaju održanje stabilnosti tržišta i zaštitu interesa osiguranika i korisnika osiguranja.

Iz crnogorske Agencije za nadzor osiguranja (ANO) su saopštili da su posebno analizirane aktivnosti u vezi sa prelaskom na regulatorni režim Solventnost 2, koji je na snazi u Evropskoj uniji (EU), a koji će svaka zemlja morati da primjenjuje najkasnije danom članstva u Uniji.

„Izmjenama i dopunama Zakona o osiguranju, koje će uskoro biti usvojene u Skupštini, Crna Gora će već uvesti određene elemente novog regulatornog režima, kao proaktivan i pravovremen korak u prilagođavanju zahtjevima članstva u EU po pitanju regulacije i funkcionisanja tržišta osiguranja“, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je dogovoreno održavanje zajedničke sjednice upravljačkih struktura dvije agencije do kraja prve polovine ove godine, kako bi se na najvišem upravljačkom, ali i stručnom nivou, razmijenile informacije i iskustva od obostranog interesa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније