Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

05. 03. 2020. 16:36 >> 16:35

ULCINJ I REGIONALNI VODOVOD

Kruče rješava decenijski problem vodosnabdijevanja

Predsjednik Opštine Ulcinj Loro Nrekić i direktor JP "Regionalni vodovod Crnogorsko primorje" Goran Jevrić potpisali su Memorandum o saradnji kojim će se riješiti problem nedostatka mreže za vodosnabdijevanje, odvođenje i tretman otpadnih voda za potrebe stanovništva i privrednika u naselju Kruče u opštini Ulcinj.

Prije nekoliko dana sličan ugovor sa Reagionalnim vodovodom potpisan je i sa opštinom Bar.

"Ovo je istorijski poduhvat u rješavanju višedecenijskih problema naših građana koji nemaju vodu za piće u svojim domovima, iako kroz naselja Dobra Voda, Veliki pijesak i Utjeha u Baru, odnosno Kruče u Ulcinju prolaze cijevi Regionalnog vodovoda, zbog čega se zahvaljujem Regionalnom vodovodu na iskazanoj profesionalnoj predanosti da se ovaj važan i veliki projekat realizuje", istakao je Nrekić prilikom obilaska lokaliteta budućih radova u prisustvu direktora EBRD u Crnoj Gori Jap Spraja i bankara Rada Ralevića.

Nrekić je istakao da u naselju Kruče ima oko 2.500 kuća i vikendica i toliki broj porodica će riješiti decenijske probleme, a ovaj projekat će biti dodatni podstrek i da se velika investicija - hotel sa pet zvjezdica na ovom lokalitetu, što prije završi što je veliki interes Ulcinja, ali i lokalnog stanovništva zbog novih, dobro plaćenih radnih mjesta.

Jevrić je dodao da je saradnja Regionalnog vodovoda i opština Bar i Ulcinj veoma značajna i pozitivna.

"Imali smo periode prekida saradnje, čak i kada Ulcinj nije imao vode za piće. Taj problem smo 2015. godine riješili u saradnji sa tadašnjim predsjednikom Ulcinja Fatmirom Đekom, ali da smo tek sa predsjednikom Nrekićem i direktorom ViK Fuadom Hadžibetijem potpisali Ugovor sa neograničenim rokom. Na ovaj način dodatno utičemo na kvalitet morske vode i na ovom dijelu Crnogorskog primorja, odnosno dodatno kreiramo podsticajan ambijent za završetak postojećih i kreiranje novih turističkih projekata visoke kategorije u naselju Kruče", kazao je Jevrić.

Direktor EBRD Jap Spraj je kazao da će u saradnji sa Regionalnim vodovodom donijeti odluku o izboru konsultanta za izradu Idejnog rješenja za navedeni projekat i za koji je već izdvojeno oko 350.000 eura od ukupno milion eura granta koje je EBRD odobrio Regionalnom vodovodu za razvojne projekte.

Kako navode u saopštenju, Ulcinj će sa Regionalnim vodovodom obrazovati Jedinicu za koordinaciju projekta, kako bi se tokom implementacije ovog, 12 miliona eura vrijednog, projekta od najvećeg značaja za građane naselja Dobra Voda, Veliki pijesak i Utjeha u Baru, odnosno Kruče u opštini Ulcinj ostvarila kontinuirana saradnja, a sve sa ciljem efikasne realizacije projekta na zadovoljstvo preko 35.000 stanovnika i značajnog broja turističkih privrednika koji su svoje biznis projekte kreirali u ovim naseljima Bara i Ulcinja.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније