Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

06. 03. 2020. 11:15 >> 11:14
1

POTPISAN UGOVOR

Rekonstrukcija Arhiepiskopske palate u Starom Baru

Uprava javnih radova (UJR) i cetinjsko preduzeće “BomBeton” potpisali su ugovor o sanaciji enterijera Arhiepiskopske palate u Starom Baru, za koju će Vlada Crne Gore iz budžeta opredijeliti 91,5 hiljada eura.

 

Riječ je o završnoj fazi preuređenja Arhiepiskopske palate, podignute u 14. vijeku, za potrebe budućeg Arheološkog muzeja grada Bara.

“Izvođač se obavezao da radove, u skladu sa objavljenom tehničkom dokumentacijom, završi u roku od 90 dana od uvođenja u posao”, navodi se u saopštenju UJR.

Projektom je predviđena detaljna rekonstrukcija kompletne unutrašnjosti palate.

“Rekonstrukcija će obuhvatiti zamjenu svih drvenih elemenata od poda do plafona, uključujući ugradnju novog stepeništa od hrastovine, postavljanje kamenih ploča prilagođenih postojećoj arhitekturi i radove na termo-tehničkim instalacijama”, navodi se u saipštenju UJR.

Objekat će sadržati namjenske staklene vitrine za čuvanje eksponata, moderan alarmni sistem, a predviđeno je i opremanje inventarom neophodnim za rad kustosa.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније