Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

08. 03. 2020. 21:33   >>  21:43 3

BEČIĆ

Ravnopravnost žena narušena u gotovo svemu

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić, u ime partije i u svoje ime, svim pripadnicama ljepšeg pola, čestitao je 8. mart, Međunarodni dan žena, ističući da je ravnopravnost žena u crnogorskom društvu narušena u gotovo svim segmentima.

"Drage naše, ponosan na vašu ulogu u crnogorskoj istoriji, tradiciji i kulturi, na činjenicu da ste uvijek bile stub i temelj naših porodica, snaga i pokretač našeg društva, želim vam da u Crnoj Gori 21. vijeka ostvarite punu ravnopravnost, koja je, nažalost, u gotovo svim segmentima danas narušena,2 naveo je Bečić.

Bečić kaže da su današnjoj Crnoj Gori institucije zarobljene i da niko ne može i ne smije okrenuti glavu od grubog kršenja prava žena.

"A a to smo mogli vidjeti i kroz primjer ukidanja prava na naknadu majkama sa troje ili više djece. Ali, kao što ste kroz našu burnu istoriju bile aktivne saborkinje u svim našim pregnućima i borbama za bolje sjutra, ali i najljepši vid našeg postojanja kroz vijekove, uvjeren sam da ćete i danas biti ključni činilac neophodnih promjena u našoj Crnoj Gori", naveo je Bečić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније