Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Marija Radulović, TVCG ]

09. 03. 2020. 17:40   >>  17:38

IZ CETINJSKIH ŠKOLA

Dvadeset učenika učestvuje u programu Ambasade SAD-a

Dvadeset učenika, uzrasta od 13 do 16 godina iz pet škola sa Cetinja odabrani su da učestvuju u ACCESS programu koji Ambasada SAD-a organizuje u CG. Riječ je o dvogodišnjem programzu učenja engleskog jezika kao dodatne nastave za talentovane učenike koji finansira Stejt Dipartment. Cilj programa je osnaživanje mladih i podsticanje raznolikosti i kulturne razmjene.

Svjesni da bez znanja engleskog jezika nema napretka u školi i budućem poslu, Vladana i Marko srednjoškolci sa Cetinja srećni su što će naredne dvije godine učiti engleski jezik kroz Akses program. Kažu očekivanja su velika.

"Da proširim vokabular i steknem nova prijateljstva što je najvažnije," kaže Marko Martinović učenik 1. razreda srednje škole.

"Moja očekivanja su velika i nadam se da će mi to upotpuniti znanje engleskog i da ću saznati što nisam znala, nadam se i da će mi stipendija biti prolaznica za budući posao," kazala je Vladana Maljević učenica 1. razreda srednje škole.

Riječ je o dvogodišnjem programu učenja engleskog jezika kao dodatne nastave za talentovane učenike koji finansira Stejt Dipartment. U Crnoj Gori ovaj program organizuje Američka ambasada. Da nije lako učenje stranog jezika kaže ambasadorka SAD-a.

"Mogu vam reci nije lako uciti strani jezik,  sada ucim crnogorski ali jos ne govorim dobro. Ovo je mnogo vise od ucenja engleskog. Ovaj program je i platforma dijelimo međusobnu kulturu, istoriju i prije svega nase zajednicke vrijednosti", kazala je ambasadorka Džudi Rajzing Rajnke.

Tokom naredne dvije godine, učenici će imati priliku da unaprijede znanje engleskog jezika i upoznaju se sa vrijednostima američke kulture, demokratije, kritičkog promišljanja i vještinama neophodnim za uspjeh u 21. vijeku.

"Ubijeđen sam da će djeca sa Cetinja ovladati novim vještinama kroz druzenje sa djecom iz drugih opština," naveo je gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan.

Ovo je peti Akces program u Crnoj Gori. Besplatni časovi jezika biće organizovani u Američkom uglu na Cetinju. Program sprovodi Udruženje nastavnika engleskog jezika Crne Gore Eltam.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније