Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

09. 03. 2020. 20:44   >>  20:43

UCG

Dekan Filozofskog Novović, FDU-a Jašarović

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore (UCG) izabrao je Tatjanu Novović za dekanicu Filozofskog fakulteta i Edina Jašarovića za dekana Fakulteta dramskih umjetnosti, saopšteno je iz UCG.

“Na osnovu predloga vijeća fakulteta i rektora UCG Danila Nikolića, donijeta je odluka o izboru Tatjane Novović za dekana Filozofskog fakulteta i Edina Jašarovića za dekana Fakulteta dramskih umjetnosti, za mandatni period 2020-2023. godine” , navodi se u saopštenju.

Predsjednik Upravnog odbora, Duško Bjalica kazao je da će Novović na dužnost dekana stupiti 22. avgusta, a Jašarović 20. jula ove godine.

Prema njegovim riječima, pored kadrovskih pitanja, na sjednici Upravnog odbora UCG razmatrano je i finansijsko poslovanje na UCG.

Kako je kazao, Upravni odbor upoznao sa pregledom troškova Rektorata UCG po osnovu međunarodnih projekata.

“Data je saglasnost Institutu za biologiju mora za zaključenje ugovora sa Javnim preduzećem za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, koji je prihvatio ponudu Instituta po raspisanom javnom pozivu za uslugu praćenja sanitarnog kvaliteta morske vode za kupanje na Crnogorskom primorju u ove godine”, navodi se u saopštenju.

Iz UCG su rekli da se, Institutu za biologiju mora data saglasnost da podnese ponudu po javnom pozivu Centra za regionalne aktivnosti Ujedinjenih nacija sa sjedištem u Splitu, a za pružanje usluga u vezi s procjenom stanja i pritisaka na morske biološke raznolikosti u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno, tema sjednice danas su bili i izvještaji službi za unutrašnju reviziju UCG i organizacionih jedinica u postupku kontrole pojedinih poslovnih procesa na UCG, zahtjevi za oslobađanje od školarine i raspolaganje imovinskim pravima UCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније