Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

10. 03. 2020. 08:25   >>  08:32 1

OBJAVLJEN KONKURS

Za NVO iz socijalne i dječje zaštite 738.398 eura

Ministarstvo rada i socijalnog staranja objavilo je juče javne konkurse za finansiranje projekata NVO u oblasti socijalne i dječje zaštite i poziva sve nevladine organizacije koje imaju kapacitete i iskustvo da prijave projekte i učestvuju na konkursima. Za projekte nvo iz oblasti socijalne i dječje zaštite Ministarstvo izdvaja 738.308 eura.

Iz Ministarstva ističu da prednost imaju projekti NVO iz oblasti: zaštita lica sa invaliditetom i djece i mladih sa smetnjama i teškoćama u razvoju, podrška starijim licima za život u zajednici, zaštite od nasilja nad ženama i nasilja u porodici, podrška porodicama u krizi.

„Zaštita lica sa invaliditetom i djece i mladih sa smetnjama i teškoćama u razvoju“

Projekti nevladinih ogranizacija iz ove oblasti, kako su saopštili, treba da doprinesu poboljšanju kvaliteta života osoba sa invaliditetom, unaprijede vaninstitucijalne oblike podrške licima sa invaliditetom, boljoj integraciji ovih lica u društvenu zajednicu.

“Ukupan iznos sredstava koja se mogu raspodijeliti ovim konkursom je: 400.000 eura.  Najniži iznos finansijske podrške koju će biti moguće ostvariti na osnovu javnog konkursa: 10.000 eura, dok je najviši iznos 40.000 eura”, navodi se u saopštenju.

 „Podrška starijim licima za život u zajednici“

Cilj projekata je, kako se navodi, unaprijediti socijalnu odgovornost i integrativni pristup koji omogućava podsticanje socijalne inkluzije, povećanje kvaliteta života i korišćenje kapaciteta starijih za samostalan život.

“Ukupan iznos sredstava koja se mogu raspodijeliti ovim konkursom je: 140.000 eura. Najniži iznos finansijske podrške koju će biti moguće ostvariti na osnovu javnog konkursa: 14.000 e, a najviši 28.000 eura”, kazali su iz Ministarstva.

„Podrška porodicama u krizi“

Kako je saopšteno, cilj je prevencija i sprječavanje izmještanja djeteta iz svoje prirodne porodice, tj.  pomoć sistemu da se pruži adekvatna zaštita i podrška djetetu i porodici, a sve u najboljem interesu djeteta.

“Ukupan iznos sredstava koja se mogu raspodijeliti ovim konkursom je: 98.308 eura. Najniži iznos finansijske podrške koju će biti moguće ostvariti na osnovu javnog konkursa: 9.830 eura, a najviši 19.661 eura”.

„ Zaštite od nasilja nad ženama i nasilja u porodici“

“Strateški ciljevi čijem ostvarenju će doprinijeti ovaj javni konkurs za projekte i programe nevladinih organizacija su poboljšan sistem institucionalne zaštite od nasilja u porodici, uključujući servise opšte i specijalizovane podrške, ekonomsko osnaživanje žrtava nasilja i servise psihosocijalnog tretmana za učinioce nasilja”, navodi se u saopštenju.

Ukupan iznos sredstava koja se mogu raspodijeliti konkursom je 100.000 eura.

“Najniži iznos finansijske podrške koju će biti moguće ostvariti na osnovu javnog konkursa: 10.000 eura, a najviši 20.000 eura”, kazali sui z Ministarstva.

Rok za podnošenje prijava na konkurs je 30 dana od dana objavljivanja, odnosno zaključno sa 08. Aprilom 2020. godine”, navodi se u saopštenju.

O načinu i mjestu prijavljivanja, ciljevima, prioritetima, potrebnoj dokumentaciji zainteresovani se mogu informisati na zvaničnoj web stranici Ministarstva rada i socijalnog staranja http://www.mrs.gov.me/ ili Portalu eUprave http://www.euprava.me/.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније