Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.L.B. ]

11. 03. 2020. 08:24 >> 18:59
2

VLAHOVIĆ

U Italiji nema zaraženih crnogorskih državljana

Ambasadorka Crne Gore u Italiji Sanja Vlahović kaže da niko od crnogorskih državljana, koji su se javili ambasadi u Rimu, nije zaražen koronavirusom.

Prema zvaničnim italijanskim podacima, boravak u Italiji ima oko 2000 crnogorskih državljana, kazala je Vlahović za TVCG.

"Zbog blizine i razvijenih veza moramo pretpostaviti da u ovoj zemlji u svakom trenutku borave i ljudi koji su u turističkoj posjeti, poslovnim povodom, zbog liječenja i sl. U zavisnosti od perioda u godini taj broj varira između 500 i 1000. Moram da kažem da situacija u Italiji nije nipošto takva da možemo govoriti o evakuaciji. Naprotiv, nama se javilo svega desetak naših građana koji su tražili savjet u smislu raspoloživog prevoza radi povratka u Crnu Goru, svi ostali radi boljeg razumijevanja mjera o ograničenju kretanja koje je uvela italijanska Vlada da bi se spriječilo širenje. Mnogo naših državljana u Italiji ima privremeni ili stalni boravak, određene radne, porodične i druge obaveze, pa samim tim nemaju namjeru da napuštaju državu," kazala je Vlahović.

Uprkos svemu, ona navodi, da je situacija i Italiji pod kontrolom.

"Imamo informacije da je značajan broj studenata i učenika otputovao za Crnu Goru da sačeka otvaranje univerziteta predviđeno za 3. april, ali je veliki broj njih i ostao u Italiji", kazala je Vlahović.

Ona ističe i da su odluke o neputovanju u ovom trenutku vrlo racionalne.

"Osim ograničavanja kretanja ovdje se sasvim noramalno funkcioniše", kaže Vlahović.

Poslovi se, kako navodi ambasadorka, uglavnom završavaju online od kuće, tako i đaci uče i završavaju obaveze.

Vlahović je podsjetila i da crnogorska Ambasada u Italiji radi, a otvorena je i posebna telefonska linija.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније