Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M. ]

13. 03. 2020. 07:30 >> 09:34

OPASNOST DRUŠTVENE MREŽE

Ceković: Mediji u CG profesionalno izvještavaju

Mediji u Crnoj Gori uglavnom poštuju profesionalne standarde kada je posrijedi izvještavanje o koronavirusu, saopštila je Elvira Ceković iz Agencije za elektronske medije, gostujući u Jutarnjem programu TVCG. Ona kaže da televizije prednjače u poštovanju profesionalnih standarda, ali ističe da građani na društvenim mrežama, moraju biti posebno oprezni kako ne bi došlo do širenja panike.

Ceković je apelovala je na medije da ne šire dezinformacije.

"Novinari i urednici su vrlo važni u ovoj situaciji, da poštuju profesionalne standarde i da ne objavljuju senzacionalističke informacije," navela je ona.

Ceković kaže da je situacija osjetljiva i da svi treba da imaju veći stepen odgovornosti.

"Neophodne su tačne pouzdane informacije, da se biraju kredibilni sagovornici, da se ne dijele fotografije koje mogu širiti paniku. Profesionalni i etički standardi moraju se poštovati. Ne smije se odati identitet potencijalnih oboljelih na koronavirus. Društvene mreže najviše doprinose tome, i potreban je dodatan oprez," navela je Ceković.

Ona ističe da televizije u većoj mjeri poštuju profesionalne standarde, a činjenica je da mladi i stari najviše vjeruju televiziji. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније