Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, objavila B.B. ]

13. 03. 2020. 07:47 >> 07:54

SAVJET ZA GRAĐANSKI KONTROLU

Tablice i model presretača da budu poznati javnosti

Savjet za građansku kontrolu rada policije preporučio je Upravi policije da objavi spisak svih službenih presretača, njihov opis i tehničke karakteristike, registarske oznake i fotografije svakog od njih, kazao je predsjednik Savjeta, Aleksandar Saša Zeković.

On je Dnevnim novinama rekao da ti podaci, inače, nijesu oglašeni tajnim i povjerljivim.

Kako je naveo Zeković, Savjet i u ovoj godini nastavlja sa programom Praćenja primjene Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, sa namjerom da i dalje podrži i promoviše rad Uprave policije, snažeći njenu otvorenost prema društvu i građanima.

"Preporučili smo Upravi policije da objavi spisak svih službenih presretača, njihov opis i tehničke karakteristike, registarske oznake i fotografija svakog od njih", kazao je Zeković.

U Savjetu su, kako je dodao, uvjereni da je objava tih podataka u interesu dalje demokratizacije i otvaranja crnogorske policije, jačanja interegriteta policije i njenog povjerenja u društvu.

Zeković je kazao da se to neće negativno odraziti na efikasnost u postupanju policije i nepovoljno djelovati u sprečavanju nezakonitih aktivnosti, jer je suština i da sve poznate činjenice, u odnosu na kontrolu brzine i o prisutnosti presretača u saobraćaju, preventivno djeluju na vozače.

"Dostupnost informacija o presretačima, uz već osiguranu izvjesnost kažnjavanja, neminovno će uticati da će vozači stalno voziti pod razmišljanjem i tenzijom, stalno paziti i usporavati, jer se tipovi/modeli vozila koja se koriste kao presretači često sreću u saobraćaju", pojasnili su iz Savjeta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније